JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Naisille tulossa pakollinen asepalvelus

Puolustusministeri Niinistö on väärällä linjalla. Hän on ehdottanut, että naisten mahdollisuus vapaaehtoiseen asepalvelukseen poistettaisiin ainakin vuoden ajaksi. Ajatus on hölmönä tyrmätty. Onko Niinistö on siis hölmö kun tuollaista rohkenee ehdottaa?

Niinistö ei ole hölmö. Hänen ulostulonsa takana lieneekin ajatus yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta. Kaikki naiset pitääkin velvoittaa osallistumaan maanpuolustukseen.

Naisten velvoittaminen osallistumaan maanpuolustukseen parantaa myös työllisyyttä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä kyllä osallistuisin mielelläni maanpuoluskuskoulutukseen, mutta onko armeija ainoa tapa?

Entäpä jos saisin käydä lävitse koulutuksen, jossa varauduttaisiin kaikenlaisiin kriiseihin? Ensiapua, joukkojenhallintaa esim. suuronnettomustilanteessa, erilaisia pelastustehtäviä, luonnossa selviytymistä, ruuanlaittoa suurille joukoille alkeellisissa olosuhteissa yms.

Miksi ihmeessä rynnäkkökivääri selässä ryömiminen olisi ainoa oikea tapa puolustaa maataan? Onko sota ainoa kriisitilanne, johon meidän pitäisi varautua?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

Tervejärkistä ajattelua.
Kiitos.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Pakollinen asepalvelus ei ole tätä päivää. Ihmisen (miehen/naisen/muun) voi viedä väkisin rintamalle, mutta ei pakottaa taistelemaan tai edes pysymään rintamalla.

Jatkosodan ainoa suomalainen sotasankari Arndt Pekurinen todistaa ylläolevan.

Yksi motivoitu sotilas sotii paremmin kuin kymmenen, joita upseeri johtaa selän takana aseella uhaten.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2018/05/olen-ollu...

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2017/09/sivarit-i...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Onkohan kukaan Suomessa oikein tosissaan ottanut huomioon sitä, että naiset ovat sodankäynnissä aina se "heikompi astia"?

Varusmiespalveluksen vapaaehtoisena käyneiden ja mahdollisesti todellisessa sota- tai uhkatilanteessa miesten rinnalla palvelevien naisten kautta valtiotamme uhkaava taho voi kiristää ja lypsää tietoja helpommin naisilta kuin sodassa mukana olevilta miehiltä.

Tämä on ainoa syy, miksi katson, että naiset voitaisiin pitää toistaiseksi pois armeijasta. Säästöt ovat nyt ehkä vain ns. hyväksyttävä syy Jussi Niinistöllä. Ehkä hänen asemansa ei anna mahdollisuutta avata asiaa enempää.

Juhani Vehmaskangas

"...naisten kautta valtiotamme uhkaava taho voi kiristää ja lypsää tietoja helpommin naisilta kuin sodassa mukana olevilta miehiltä."

Tuo on kyllä ns. höpö höpöä! Takuulla on.

Toimituksen poiminnat

Sivut