JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Arvostan väärin toimivia viranomaisia!

  • Arvostan väärin toimivia viranomaisia!
  • Lisätty kuva 12:06
    Lisätty kuva 12:06

Tarkemmin sanottuna arvostan niitä henkilöitä jotka rohkenevat viranomaisessa toimia osin lain vastaisesti. Lainsäädäntö nimittäin kieltää ehdottomasti salassapidettäväksi säädettyjen tietojen lähettämisen normaalissa sähköpostissa.

Oma näkemykseni on, että tuollaisen tiedon päätyminen vääriin käsiin on melko epätodennäköistä vaikka se sähköpostissa lähettettäisiinkin. Toisaalta olen myös sitä mieltä, että jos henkilö, jonka suojaamiseksi salassapito on säädetty, antaa luvan tiedon lähettämiseen normaali sähköpostissa, niin miksi niin ei voisi toimia?

Niinhän se on, että nykylain mukaan noin ei voi toimia, mutta lakia pitäisikin muuttaa.

Sähköposti on paitsi kirjepostia nopeampi, niin myös edullisempi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Onhan turvasähköposti jo keksitty mutta myös patentoitu. Olisiko patentointi ja sen käyttämisen kalleus syynä, miksi viranomaiset ja muut tahot eivät halua käyttää turvallista sähköpostia - mikä mahdollistaa lainkin mukaan salassapidettävien tietojen säilymisen ja lähettämisen.

https://www.turvaposti.fi/index.php?act=salattu

Juhani Vehmaskangas

Kyllähän tuollainen käytössä on valtionhallinnossa, kuten laillisuusvalvojilla ja oikeuslaitoksilla. (lisätty kuva asiaa koskien)

Syytä en tiedä miksi kunnat ja kuntayhtymät eivät sitä käytä. Mutta tuon esimmäisen kuvani tapauksessa keskustelu koskee lääkärinlausuntoa, eli kyse sinällään salassapidettävästä tiedosta.

Toki tässä pari päivää sitten poliisi lähetti minulle niin ikään avoimessa verkossa salassapidettävän tiedon - siitä ei poliisi saa minulta pisteitä.

Juhani Vehmaskangas

Tänään olen saanut kaksi sellaista tavallista sähköpostia viranomaisilta, joissa on paljastunut asiaan liittyvän tiedon olevan viranomaisen hallussa.

Lakia (mielestäni) oikein tulkiten tuollaisen tiedon lähettäminen ns. avoimessa verkossa on laitonta.

Postia minulle ovat lähettäneet:

Jaakko.Haukka@poliisi.fi - kysymys erään henkilön tunnistekuvista

katriina.snellman@112.fi - kysymys hätäkeskusnauhoitteesta

Toimituksen poiminnat

Sivut