JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Mitä tapahtui? (Bannaaminen, taas)

Ääni hiljaisuudesta?

 

Sitä minä hämmästelen, ja siksi taas - ajattelen - kirjoitan. Nyt, HETI TAAS :-(

 

Hiljattain sain tietää, että Laura Huhtasaarikin oli noin tehnyt. Ei toki minulle, vaan...

...takuuvarmasti jokainen joka jollain tavalla mielipiteen ilmaisua kannattaa, tekee sen sananvapautta kannattaakseen? (ed. "rajoittaakseen)?

Kiitos - olemme Suomessa. Saamme olla "rasisteja"? (saammehan)?

Kaikkien meidän suomalaisten blogistien pitääkin olla yhtä mieltä: julkaistaan vain mukavat kommentit!

* * *

Valitan, jotku bannaavat, minä en ;./

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Onneksi on - hyviä ohjelmia?

Ne tallentavat kaiken heti. Olen kokeillut :-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun vielä ohjelma, joka paljastaa bannilistat.
Muuten kun tiedämme että että laitaoikeisto haluaa kiristää ja nitistää vapaata keskustelua niin tällaisen alustan joka on talodellisesti riippumaton pitäisi julkistaa bannilistat. Pysyisi nuo epäeettiset vähän kurissa.

Juhani Vehmaskangas

Aikoinaan sain haltuuni listan jossa kerrottiin, ketkä kaikki kansanedustajat olivat laittaneet minut sp-estoon. Tuollaisen listan olemassaolo toki sitten kiistettiin.

En silti lainkaan ihmettele sitä, että kaikki kansanedustajat eivät minulta halua postia saada, ja toki ihan tavalliset sp-ohjelmat sallivat spammisuodatuksen lähettäjän osoitteen perusteella.

Pointtini tässä onkin siis se, että kaikkia kansanedustajia eivät minun hassut mielipiteeni kiinnosta - siksi välillä heille valehtelen ;-)

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Sini, laitavasemmistolaiset ystäväsi ovat bännänneet minut vaikken heille ole faktisesti koskaan mitään edes sanonut (kun muutenkin kovin harvoin täällä ehdin seikkailla)! Mm. ystäväsi ja hengenheimolaisesi Petra Nyqvist bännäsi minut kun hänen MV-lehteä riepottelevaan blogiin totesin täysin asiallisesti, että toisaalta ilman MV-lehteä eräs lapsiin sekaantuva Jan Träskelin olisi edelleen Sanoma-mediassa iso bossi, mutta kun MV paljasti faktat niin potkut tuli. No tästähän tuli bänni ja kommenttini lähti bittitaivaaseen vaikka täysin asiallisesti tämän esitin. Sitä kun ei saa tietyissä piireissä sanoa, että kiistelty MV-lehti on myös ansioitunut tietyissä asioissa. Joissain sitten taas ampuu ehkä vähän yli. No, nyt kun tämän sanon niin luultavasti sinäkin bännäät minut?

Samaten twitterissä Hanna Huumonen on bännännyt minut vaikken koskaan ole hänelle sanonut mitään! Sama pätee nato-trolli Jessikka Aroon. Hänellekään en ole koskaan halaistua sanaa sanonut mutta niin vaan olen bännilistalla. Johtuu varmaan siitä että mulla on vääränlaisia kavereita, mm. Halla-ahoja ja muita. Ja samoin muuten pääministerimme Juha Sipiläkin on bännännyt minut. Hänellekään en ole koskaan sanonut mitään mutta niin on bänni tullut. Ilmeisesti siitä että syyllistyin "vihatykkäämiseen" eli siis tykkäilin sellaisten ihmisten twiiteistä, jotka kritisoivat Sipilän politiikkaa, joten se varmaan johti niihin bänneihin? Sipilä kun on näitä sananvapauden suuria kannattaja - tai jotain?

Tosin se nyt pitää todeta myös, että Sipilä ei kyllä todellakaan mikään vasemmistolainen ole. Lähinnä ääriäärioikeistolainen, mutta näköjään yhtä herkkä bännäilemään kuin äärivasemmistolaisetkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Twitterbännäykset eivät minusta kuulu tähän mutta Puheenvuoro kuuluu. Kun Huhtasaari bännää hän tiputtaa toisen kesken keskustelun sanomatta yleisölle mitään. Olen lukenut Nyqvistin ketjuja. Hän varoittaa ennen bännäämistä ja ilmoittaa lukijoille jos päätyy toteuttamaan varoituksen.
Huhtasaari taas saattaa esittää kysymyksen kommentoijalle joka ei pääse vastaamaan!
Huhtasaari ei osaa arvostella ja punnita omaa toimintaansa. Koko persupuolue kaatuu näihin henkilövalintoihinsa. He vaan eivät edusta kunnollisuutta ja tunnollisuutta vaan aivan muuta.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #7

Aivan. Itsekin olen sen verran ohjelmoinut, että tiedän, ettei olisi kovin vaikeaa toteuttaa sellainen pikku ohjelmapätkä, joka näyttäisi, kenet kaikki joku blogisti on bannannut. Pari riviä koodia lisää niin blogisti voisi kertoa: miksi.

Ainoa jonka bannaamista olen joskus edes harkinnut on eräs päätoimittaja.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #7

Sini, itse en Nyqvistiltä saanut mitään varoitusta vaan bänni tuli yhden viestin takia. Se kun ei blogistin mielikuvaan sopinut...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

Nyqvist yleensä myös avaa bannauspolittiikkaansa etukäteen. Hän saattaa ilmoittaa esim että minkä tyyppiset olkiukot tai whataboutismit lentävät.
Huhtasaari pudottaa kesken väittelyn johon siis on itse osallistut. Ulospäin se näyttää kuin bannattu olisi tyytynyt hänen vastauksensa.
Nämä asiat jotka muille ovat itsestään selviä reilun pelin sääntöjä ei persuja koske. Heitä rohkaistaan ja he rohkaisevat toinen toistaan matalaan peliin. Outi Mara kirjoittaa yhtenä päivänä juutalaisiin kohdistuvista uhista. Seuraavana hän jo sättii Näkkäläjärveä joka vastustaa Kärkkäisen etabloitumista kaupunkiinsa. Vain persupuolue kannustaa vastaavaan itsereflektion puutteeseen.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #14

"Nyqvist yleensä myös avaa bannauspolittiikkaansa etukäteen. Hän saattaa ilmoittaa esim että minkä tyyppiset olkiukot tai whataboutismit lentävät."

Mitään olkiukkoja tai muuta vastaavaa en laittanut vaan pelkästään lyhyen viestin siitä että Jan Träskelin sai potkut Sanomasta kun MV paljasti herran touhut ja maininnan siitä että koko valtamediamme on asiasta ollut hiljaa, mutta vaihtoehtomedioiden ansiosta tämäkin tiedetään. Tätä siis ei saanut tuoda julki...

(Valitan myöhäistä vastausta mutta aiemmin ei ehtinyt...)

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #14

Aivan. Ja kyllä minullekin joskus eräs blogisti ilmoitti, että bannaa minut hetkeksi koska menin aiheesta sivuun. Sitten taas ilmoitti, ettei bannaakaan.

No - niinhän se kuitekin on, että yksityishenkilöinä meillä on lupa syrjiä jopa liian laajojen kannanottojen perusteella. Itse en siihen syyllisty :-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sananvapaudesta mesotaan mutta oikeastaan ei olla edes omassa blogissa minkäänlaisesta keskustelusta kiinnostuneita. Näitä ei nolota. Huhtasaarta ei nolota.
Ei nolota Puolan lakijaoikeuspuoluettakaan.
Epäeettisyys on niiden uskonto.

Juhani Vehmaskangas

Aivan. Olisivatpa kaikki samoilla linjoilla kuin minä. Mutta jopa US:n toimituksen linja on paljon rajoittavampi. Siksi pitää koko ajan jopa varoa kutsumasta itseään ***. Niin se vaan on :-/

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

En itsekään pidä enkä hyväksy turhanpäiväisiä bännäyksiä. Siis esim. siitä että bännää jonkun vaan sen takia että se joku on asiasta erimieltä kuin kirjoittaja. Sen kyllä sitten ymmärtää jos joku trollailee jatkuvasti täysin asiattomia ja aiheeseen liittymättömiä. Olen vähän pettynyt jos Huhtasaari on tosiaankin jonkun bännännyt ilman mitään järkevää syytä ellei sitten trollauksesta ole ollut kyse? (Näet asiasta toistamieltä oleminen ei ole järkevä syy bänneille kunhan eriävän mielipiteensä esittää asiallisesti. Trollailu taas on eli jatkuva asiattomuuksien jankuttaminen/haistattelu tai sitten asiasta jatkuvasti ja tahallisesti sivuraiteille meneminen.)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Bännäykset esiin olisi hyvä veto alustalta. Vielä päivämäärä ja kellonaika milloin bänni lankesi. Juuri Huhtasaari joutuisi käyttäytymään dialogia kunnioittavammin.

Juhani Vehmaskangas

Kenelle - vai tarkoitatko, että "taas" unohdit?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Blogi täällä niin kuin muuallakin on kirjoittajan oma. Hän sallii keskustelun siinä toivossa, että se valottaa lähtökohtia lisää ja tuo muunkinlaisia näkemyksiä esille.

Joskus avoimin ja vilpittömin mielin liikkeellä oleva purjehtija törmää täällä salakareihin. Nämä saavat tyydytyksensä tarttumalla epäolennaisiin detaljeihin ja viemällä keskustelua sivuraiteelle. Silloin ainakin väliaikainen bänni voi olla paikallaan.

Aiheesta lisää

Toimituksen poiminnat

Sivut