JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Susanna Koski (kok.), SOTE, ja köyhän tietokone?

Onko hallituksella edessään pahemmanlaatuinen SOTE-ongelma kun enemmistö murenee? Susanna Koski on nimittäin ilmoittanut "pesevänsä kasvojaan" äänestämällä SOTEa vastaan. Miten niin; kyseessä olisi kasvojen peseminen?

Koski sai hiljattain naamansa melko täyteen "kuraa" kun meni A-Studiossa kertomaan, että hänellä on rajoitteita. Hän ei kertonut mitä nuo hänen rajoitteensa ovat, mutta ilmeisesti ainakin jonkinlaisesta empatiakyvyn puutteesta on kysymys.

Kosken A-studiossa lausumaan viitaten ymmärrän hyvin, että hän ainakin on ollut kannattamassa kansanedustajien sopeutumiseläkkeistä luopumista. Hänellä kun on sitä "lisäarvoa" jota voi edustajanuransa jälkeen myydä. Nyt hän mitä ilmeisemmin pyrkii hankkimaan lisäarvoa asettumalla omaa puoluettaan vastaan.

Koskella lienee ajatuksissaan muutakin. Rohkenen väittää, että hän ei ensi eduskuntavaaleissa ole kokoomuksen ehdokkaana. Siirtyykö hän sitten perussuomalaisiin vai demareihin - kas siinäpä kysymys!

Koskelle olisi ollut, ja olisi ehkä vieläkin, sen sijaan, että asettuu SOTEa vastaan, järkevämpää kustantaa eräälle "rajoitteiselle työttömälle" tietokone. Väitän, että Koskelta tuollainen tarvittava kolmesataa euroa kyllä löytyisi.

SOTEn kaksi keskeistä tarkoitustahan ovat: oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen. Sekä tottakai myös tuo paljon puhuttu kustannusten nousun hillitseminen - ei siis kustannusten laskeminen.

On hallituskin tehnyt virheen, mutta se ei ole uutta. Hallitus on SOTE-asiassa tekemässä saman virheen kuin mm. aktiivimallissa: säädetään laki, katsotaan miten toimii, korjataan virheet sitten myöhemmin. Joopa joo!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jääkö sote- ja maakuntauudistus Kosken, Lepomäen tai Harkimon panttivangiksi?

Ja kuka sanoo vielä, että yksittäisellä kansanedustajalla tai kourallisella kansanedustajia ei olisi Suomessa valtaa? Nyt yksikin kansanedustaja pystyy kaatamaan Suomen historiallisesti suurimman uudistushankkeen.

Miksi tällainen turha poliittinen trilleri on tullut rakentaa? Eikö nyt kannattaisi viedä parlamentaarisena työnä tämä sote- ja maakuntauudistus maaliin? Se ei olisi kenenkään arvovaltatappio - päinvastoin: tosiasioiden tunnustaminen on viisautta.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Sydän-lehti (Suomen sydänliiton julkaisu) ja Syöpä-lehti (Syöpäjärjestöjen aikakauslehti) ovat kirjoittaneet SOTEa tukevansa. Minäkin olen ainakin kokeilemisen kannalla. Ketkä vastustavat, ja miksi?

Vastustaminen on...: http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Ainakin sosiaalialan ammattilaisten lehdissä Sotea vastustetaan suureen ääneen. Kansalle yritetään väittää: Sotesta olisi enemmän haittaa kuin hyötyä.

Mikä on "totuus"(?). ;-)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos pitäisi lyödä vetoa tässä tilanteessa, niin veikkaisin, että Juha Sipilä tulee hakemaan presidentiltä hallitukselle eroa eikä tule Sotkamon puoluekokoukseen puheenjohtajavaaliin kanssani ja Suomessa järjestetään uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005695830.html

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Kertoimet lienevät aika lailla tasan, väitän.

Yksi keskeinen syy siihen on: we believe too much, too easily, eli: http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Kannattaisiko eduskunnan säätää laki, jolla ainakin 500:lle pitkäaikaistyöttömälle syrjäytyneelle tietokoneettomalle henkilölle kustannettaisiin tietokone vuosittain? (tai ainakin älypuhelin).

Voisiko se auttaa noiden henkilöiden työllistymistä. Mitähän ed. Koski on asiasta mieltä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Entä vanhukset, joilla ei ole varaa ostaa?

Toimituksen poiminnat

Sivut