JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Rikoksia saa tehdä ilman rangaistuksen pelkoa. Mutta vain virkarikoksia!

  • Retkikohde?
    Retkikohde?

Perustuslaissa on säädetty: kaikessa virkatoiminnassa on tarkoin lakia noudatettava. Meillä Suomessa on onneksi(?) useita sellaisia viranomaisia joilla on rahaa, ja valtaa - he voivat kustannuksia kaihtamatta asettaa väärin toimineet syytteeseen.

Käytännössä noin 1/1000 virkarikosta johtaa syytteeseen. Miten on "normikansan" kohdalla?

Virkansa puolesta lainmukaista viranomaistoimintaa valvovat virkamiehet voivat nostaa syytteen ilman pelkoa siitä, että itse joutuisivat mitään maksamaan. Syytteen saa nostaa mm. jos on: yleinen syyttäjä, laillisuusvalvoja, tietyn erityisalan valvoja.

Tasa-arvovaltuutettu voi nostaa tasa-arvojutussa syytteen, jos tahtoo. Laillisuusvalvoja voi nostaa syytteen viranomaisen lainvastaisesta toiminnasta, jos tahtoo.

Pääsääntö kouluissa on; totean, että  ei ole pakko osallistua"(?), tai poiskin saa köyhät jäädä - kenen lapsi haluaa jäädä pois? Ja sen sanoo, ja päättää, opettaja virkavastuulla - tai rehtori - vai minäkö?

Toinen pääsääntö: laillisuusvalvoja toteaa: väärin toimittu, harmi. Yrittäkää ensi kerralla toimia lain mukaan; sama toistuu - miksi se aina vaan toistuu? Viranomaistoimian ei pidä mitään oppia, eikä ymmärtää, miksi ei?

En enää hoida asioita. Lupaan kuitenkin pitää huolen siitä, että jokainen minuun yhteyttä ottava köyhä (tt-tukeen oikeutettu) saa maksuttomat luokkaretket (perheen lapsi siis muiden mukana). Ellen sitä muuten pysty hoitamaan niin keskustelen Susanna Kosken ja Sanni Grahn-Laasosen kanssa asiasta. Eiköhän järjesty!

Elleivät nuo kaksi saa asiaa oikeille urille niin pyydän mukaan... [poistettu]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat

Sivut