JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Olen ongelma myös viranomaisille...

  • Syyttäjän vastaus
    Syyttäjän vastaus
  • Käräjäoikeuden vastaus
    Käräjäoikeuden vastaus

...ja sen lisäksi tottakai vähän kaikille? Onneksi tiedän monia sellaisia asioita joita ihan normikansalainen ei välttämättä tiedä. Eivätkö noita asioita tiedä aina edes "asiantuntijat" - sen kyllä huomaa. Jonkin aikaa, hyvän aikaa, olen voinut luokitella itseni köyhäksi. Mikä on hyvä aika, tai hyvää aikaa, luokitella itsensä köyhäksi? 

Suomessa viranomaistoimintaan voi lähtökohtaisesti luottaa. Tottakai suomalainen luottaa ainakin poliisiin. Minäkin luotan poliisiin, vaikka omassa elämässäni onkin tällä hetkellä vireillä pari kolme juttua poliisia vastaan. Yhdestä olen täälläkin aiemmin kertonut: tämä ajokorttiasia on siis yksi. Toinen koskee valokuvaamista, ja toinen oikeaa rikosnimikettä päätettäessä otetaanko juttu tutkintaan - eli kun väärän nimikkeen takia ei alettu tutkia. Itse asiassa nimike ei ollut väärä, mutta toinen nimike ilmoituksesta puuttui.

Jokaisen pitäisi tietää, jopa poliisin, että kun joku tekee rikosilmoituksen, niin poliisi ei ole sidottu ilmoituksessa esitettyyn rikosnimikkeeseen. Poliisin tulisi miettiä ja päätellä enemmän: voiko kyseessä olla rikos jollakin muulla nimikkeellä. Toisaalta ongelman "voi välttää" kun ei ilmoita poliisille rikosnimikettä lainkaan, vaan ainoastaan pelkän teonkuvauksen, ja pyytää tutkimaan onko asiassa kyse jostakin rikoksesta. Rangaistusta pitää tottakai vaatia - paitsi jos kyseessä on yleisen syytteen alainen rikos. (milloin on?)

Viranomaisen pikkuvirheitä?

Voiko tiedon puutteessa tehtyä väärää päätöstä sanoa pikkuvirheeksi? Miksi ei voisi? Entä jos siitä aiheutuu kohteelle taloudellisia seuraamuksia - onko väliä sillä "kuinka paljon maksaa"?

Pyysin eräässä jutussa syyttäjää ilmoittamaan minulle millä numerolla juttu on syyttäjänvirastossa kirjattu. Mielestäni kirjaamiseen mennyt likimain työviikko aikaa (kuva) on liian pitkä. Ei ihme, että jutut "venyvät".

Satakunnan käräjäoikeus puolestaan yritti laskuttaa (kuva) minua maksuttomista asiakirjoista. Kerroin heille, että he toimivat väärin - ja kas: käräjäoikeus ilmoitti; voitte hävittää laskun. Vaan moniko olisi maksanut?

Auttaisiko mitään jos viranomaisiin palkattaisiin osaavia ja päteviä henkilöitä. Ihmisiä jotka osaavat: ajatella?

KELA ymmärsi minua!

Köyhä kun olen niin Kela maksaa silmälasini. Kela lupasi maksaa myös passin, mutta sen päätöksensä Kela sittemmin perui. En vielä tässä vaiheessa ole ihan perillä miksi. Ehkä luottamuksensuojan vuoksi?

Mutta silmälasit Kela maksaa. Tänään viimeksi Kelasta minulle soitettiin ja kerrottiin: "maksusitoumuksesi on voimassa kesäkuun loppuun. Voit sillä hakea lasit Nissen/Instrumentarium -liikkeestä".  Tuo maksusitoumus sisältää kuulemma myös näöntarkastuksen - kiva. Tosin minulla on sellainen olettamus, että menenpä mihin tahansa silmälasiliikkeeseen laseja ostamaan niin näöntarkastus sisältyy hintaan.

Totesin Kelan virkailijalle, joka minulle soitti, että "en halua ostaa silmälaseja itselleni ko. liikkeistä." "Nii-i, nii-i..." oli vastaus aluksi. Hetken kuluttua sain kuulla mitä halusinkin kuulla: Kela maksaa laseistani maksimissaan sata euroa. Saan hankkia ne sieltä mistä itse haluan. Saan hankkia vaikka kahdet lasit yksien hinnalla jos ne tuohon hintaan saan. Kiitos Kela - kyllä onnistuu kun on vaan tällainen jääräpää kuin minä. Hyvä?

* * *

Tämäkin kirjoitukseni oli pikemmin tällaista yleistä juttua tyyliin: tämä on kaikkien teidänkin hyvä tietää.
-jollakulla saattaa olla vaikkapa köyhä tuttava?

Kiitokset kaikille teille jotka kirjoituksen luitte. Kommentoimaan uskaltaville lisäpiste - niitä ei montaa kulu.

Ehkä minun on nyt syytä... :-/ 14:00-...
8779

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Tiedättekö mikä on mielenkiintoinen juttu tuossa, että Kela on kilpailuttanut silmälasit?

Toimiiko Kela lain ja hyvän hallinnon mukaisesti kun on kilpailuttanut silmälasihankinnat, ja vain silmälasihankinnat, ei esim. sähköyhtiöitä?

Jos 300.000 taloutta saa toimeentulotukea ja valtaosa niistä maksaa myös sähkölaskun, ja kun kulutus henkeä kohti on noin 4000kWh/v. niin paljonko Kela säästäisi toimeentulotukimenoja jos saisi kilpailutuksella alennusta asiakkaiden sähkönhintaan keskimäärin edes 0,5c/kWh?

Vastaus: vuosisäästö kuusi miljoonaa euroa! (6.000.000 €).

Käyttäjän NiemiMatti kuva
Matti Niemi

Okei. olet siis perushullu ongelma. Kaikille.
Hyvä havainnto tuo söhkön kilpailutus, entä sitten öljyt ja muut?
Hyvä tuuri jos kela ymmärsi. Tai sitten sinä olet väärässä.

Juhani Vehmaskangas

Tuolta kun luet: http://juhanivehmaskangas.vapaavuoro.uusisuomi.fi/...
niin sinullekin tulee selväksi yksi asia: nimenomaan minä olen AINA OIKEASSA!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kaikki me jotka kirjoittelemme omia mielipiteitämme, vastaan virallista totuutta, olemme ongelmajätettä. Meitä myös vainotaan valtion taholta, jopa vuosikymmeniä, ja meiltä on viety ammatilliset oikeudet ja elämäämme haitataan kaikin keinoin, samoin meitä vastaan tehtyjä törkeitäkään rikoksia ei tutkita asianmukaisesti.

Valtio yrittää siis murhata meitä, ei tietenkään suoraan laita asetta ohimolle ja paina liipasinta, vaan tekee sen paljon ovelammin, kiusaamalla ja vainoamalla kaikin keinoin.

Juhani Vehmaskangas

"...kiusaamalla..."'
Määritelkää kiusaaminen.
Miten voi kiusata US:n blogissa? Sillä noin täällä tehdään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

En nyt ihan tarkoittanut US-blogissa kiusaamista, vaan lähinnä tämänkaltaista viranomaistoimintaa.

http://bvalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256456-pu...

Sieltä löytyy kommenttiosuudesta myös minunkin kommenttini asiaan.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #15

Myönnät kuitenkin sen, että täälläkin voi kiusata. Minua ainakin - tai siltä minusta tuntuu - jos on jokin käsittämätön esto kommentoida jonkun blogia, eli jään joukon ulkopuolelle, niin mitä se on? Hyvää journalismia vai?

Käyttäjän NiemiMatti kuva
Matti Niemi Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #18

Tällä palstalla en itse koe joutuneeni kiusatuksi ja varmaankin se johtuu siitä, että täällä kirjoitetaan omilla nimillään, "muutamia virallisia trolleja lukuunottamatta", ja täällä on mahdollista puolustautua kiusaamista vastaan. Ylläpidon toiminnan olen joitakin kertoja kokenut hieman kiusaamiseksi, kun on bannattu muutaman kerran palstalta.

Mutta tuo valtion vainoaminen, joka on jatkunut jo pitkään on murhayritystä, ollut jo pitkään ja sitä tehdään poliitikkojemme suojeluksessa. Poliitikkomme ovat siis tietoisia valtion harjoittamasta vainosta, meitä mielipidekirjoittajia kohtaan.

Juhani Vehmaskangas

" meitä vastaan tehtyjä törkeitäkään rikoksia ei tutkita asianmukaisesti."

Tuo oli hyvin sanottu, ja totta. Siitä pitää kylläkin poistaa sana: törkeitäkään.

Käyttäjän NiemiMatti kuva
Matti Niemi

Poliisi tutkii jos on syytä. Teillä ilmeisen väärä näkemys.

Juhani Vehmaskangas

Etkö lukenut #3?

Tuo #3, tarkoittaa: kommentti kolme tässä ketjussa.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Ei ole. Mielenterveyskuntoutujien rikosilmoitukset survotaan automaattisesti Ö-mappiin. Poliisia epäilemättä ärsyttää se, ettei hullujen pamputtaminen pelkän hulluuden takia ole laillista.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #11

Onneksi joukossa on myös "viisaita hulluja".

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Aikoinaan kun olin toimeentulotuen asiakas niin minä en saanut silmälasimääräimellä hankittua moniteholaseja, vaan oli hankittavat erikseen lukulasit ja kaukolasit. Miten lie nykyisin, että voiko tuollaiset linssit saada jo Kelan aikana.

Juhani Vehmaskangas

Milloin oli "aikoinaan"?

Nykyisin ei edes Kela voi antaa määräystä: pakko ostaa...

Käyttäjän JuhaGrning kuva
Juha Gröning

Aikoinaan en saanut armeijasta papereitani. Juhani ne sai sitten minulle hommattua, kiitos siitä.

Pojalleni ei meinattu myöntää henkilötodistusta. Poikani valtuutti Juhanin asiaa hoitamaan. Tulos: henkilökortti on noudettavissa, tämä siis nyt 2018 kesäkuussa.

Kiitän ja kumarran. Ainakin olen tyytyväinen.

Ai niin, Juhani kyllä veloittaa liikaa.

Juhani Vehmaskangas

Kysymys kuuluu: paljonko veloitan? ja veloitin?

En nimittäin koskaan ole veloittanut mitään asiakkaalta.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Niin siis ennen toimeentulotuen asiakas ainakin täällä sai lapun (ostomääräimen?) jonka viedessään optikolle mahdollisti saada silmälasit ilman rahaa. Lasku sitten meni suoraan sossuun.

"Nykyisin ei edes Kela voi antaa määräystä: pakko ostaa..."

Eli nykyisin siis vähävaraisen on ostettava silmälasit ensin ja sitten anottava niille toimeentulotukea. Sähkölasku vissiin samalla tavalla, että ensin maksettava itse ja vasta itse maksamisen jälkeen voi anoa sähkölaskuun toimeentulotukea?

Juhani Vehmaskangas

Kyllä Kela maksaa etukäteen, siis maksusitoumuksella, mutta silloin on se ehto, että pitää ostaa sieltä mistä Kela käskee. Et esim. saa käyttää vanhaa tuttua optikkoa. Et vaikka se olisi halvempi.

Toimituksen poiminnat

Sivut