JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikenlainen syljeskely "Lauran" päälle pitää lopettaa!

  • Videokamera jokaisen rintataskuun!
    Videokamera jokaisen rintataskuun!

Okei... Laura Huhtasaari on siis joutunut ilkivallan; loukkauksen ja pilailun kohteeksi. Tuollainen toiminta, niin fyysinen kuin psyykkinenkin, pitää saada sivistysvaltiosta loppumaan! Onko Suomi sellainen valtio?

Jotta tuollainen typerä jekkuilu saadaan loppumaan pitää jokaisen kansalaisen hankkia taskunpieleensä kiinnitettävä pikkuinen videokamera (kuva). Kamera ei ole kallis (alle 30€) ja sen voi kytkeä olemaan päällä jatkuvasti, tai vain silloin kun ääntä on yli 65 dB.

Suosittelen, että mahdollisimman moni tuollaisen hankkii - se nähkääs takaa osaltaan sen, että hölmöt pellet jäävät "harmittomasta pilailustaan" kiinni ja ihmiset saavat olla paremmin rauhassa.

Lakiakin pitäisi muuttaa...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Sellainen oli muutama vuosi sitten tulossa – Google Glass. Tosin maksoi jotain 1000 €:n pintaan. Reaktiot puettavia laitteita kohtaan olivat niin rajuja (professori Mann McDonald'silla), että Google Glass lakkautettiin.

Google Glass kiellettiin autoissa, elokuvateattereissa, strippiklubeissa, kasinoissa, ravintoloissa, sairaaloissa, urheilupaikoissa, konserteissa, teattereissa, pankeissa, pankkiautomaateilla, pukuhuoneissa ja koululuokissa. Melkein sama lista pätisi myös rintakiinnitteiseen kameraan, autoa lukuunottamatta.

Juhani Vehmaskangas

No täällä Suomessa kyllä uskaltaa ihan lainmukaisesti liikkua tuollainen kamera rintapielessä, kuten olen minäkin tehnyt :-)

Lain mukaan kun lähtökohtaisesti kaikkea sellaista saa kuvata ja tallentaa jonka itsekin näkee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Lain mukaan kun lähtökohtaisesti kaikkea sellaista saa kuvata ja tallentaa jonka itsekin näkee."

Tuo lienee aivan oma laintulkintasi. Ihmisiä on joutunut syytteeseen seksiaktiensa kuvaamisesta ja lukuisissa uissakin kohdin on kuvaaminen kiellettyä.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #5

Niinpä. Mm. Axl Smith sai syytteen ja tuomion salakatselusta. Mutta tuomio oli väärä. Voit huoletta salakuvata seksiaktisi jonkun kanssa mutta sitä kuvaa ei passaa kenellekään muulle näyttää.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Lain mukaan kun lähtökohtaisesti kaikkea sellaista saa kuvata ja tallentaa jonka itsekin näkee.»

Vain julkisissa tiloissa saa kuvata vapaasti, ei kotirauhan suojaamissa tai muuten yksityisissä tiloissa. Ravintolat, elokuvateatterit ja muut sellaiset ovat julkisia tiloja, joten laki ei sinällään estä kuvaamista niissä. Kuitenkin yrityksillä on oikeus valita asiakkaansa ja vaatia kuvaajia poistumaan tiloistaan.

Omassa kodissakaan ei siis saa kuvata toisen tietämättä, vaikka kuinka näkisi tämän, kuten esimerkiksi Axl Smith sai tässä taannoin huomata.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #6

Axl Smithin olisikin pitänyt valittaa KKO:een. Hovin tuomio oli virheellinen siltä osin kuin siinä tuli tuomio salakatselusta.

Mikä muka tekee omassa kodissa kuvaamisesta oikeudetonta?

On kokonaan sitten eri asia saako niitä kuvia näyttää muille vai pitääkö tyytyä vain itsekseen niitä katselemaan. Muille näyttäminen voi olla esim. yksityisyyden tai kunnian loukkaus, tai molempia.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #7
    «Mikä muka tekee omassa kodissa kuvaamisesta oikeudetonta?»

Rikoslain 24. luvun 6 §. Pykälä ei erottele omaa ja toisen kotia vaan koskee "kotirauhan suojaamassa paikassa".

Salakuuntelu on laissa eri ja enemmän sellainen kuin ajattelet nyt salakatselun olevan – kaiken minkä itse kuulee saa tallentaa, jos se on tarkoitettu kuultavaksesi.

    «On kokonaan sitten eri asia saako niitä kuvia näyttää muille vai pitääkö tyytyä vain itsekseen niitä katselemaan. Muille näyttäminen voi olla esim. yksityisyyden tai kunnian loukkaus, tai molempia.»

Tuo koskee julkisessa tilassa kuvattua. Yksityisessä tai kotirauhan suojaamassa paikassa laki on tiukempi – ei saa kuvata lainkaan, siis ilman kuvattavan suostumusta.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #9

Kieltämättä se on ongelma jos joku saa tietää, että on kuvattu. Mutta jos salaa kuvaa itselleen niin miksi siitä muille kertoisi tai muille kuvia näyttäisi.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Itse näen, ettei ns. suvakeilla ole alkeellisintakaan käsitystä sivistyksestä, vaikka he kehuvatkin sellaisia olevansa.

Laura on ihminen siinnä kuin muutkin. Ja ihminen ei ole mikään sylkykuppi. Pitäkää se mielessänne!

Juhani Vehmaskangas

Noinhan se asia on. Tuolla otsikon toteamuksella: kaikenlainen syljeskely, halusin kiinnittää ikäänkuin huomiota siihen, että myös sanallinen syljeskely on hölmöä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Vaikea sanoa tietämättä, paljonko poliitikoita ja julkkiksia yleensäkin syljeskellään. Voi olla, että sitä tapahtuu paljonkin, mutta useimmat vaikenevat siitä. Onhan kasvoille sylkeminen perustavanlaatuisesti yleisinhimillinen vihan ja halveksunnan osoitus. On ehkä ymmärrettävää, jos useimpien reaktio on vaieta siitä, että heitä halveksutaan.

Tämä taitaa laajemminkin koskea kunnianloukkauksia, ettei niistä haluta mitään suurta showta, ellei niihin sisälly jotain oikaistavaa väitettä.

Huhtasaaren ulostulo sopii hyvin kuvioon, jossa hän tavan takaa uhriutuu milloin mistäkin "ajojahdista", kuten taannoin graduplagioinnin selvittämisestä.

Tietenkin sylkeminen hänen kuten kenen tahansa päälle on asiatonta ja tuomittavaa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Olettaen tietysti että sylkijä oli ns "suvakki". Onhan tietysti mahdollista että sylkijä oli myöskin harmistunut nuori persu gradun tekijä joka nyt joutui toteamaan että copy/paste menetelmällä ei kannata yrittää kun rima nousi ja tulevia graduja syynätään tarkemmin. Tai vaikkapa entinen persu, nykyinen sininen, joka harmitteli puolueen johtoportaan kohtaamaa verbaalista sylkymyrskyä entisten puoluetovereiden persujen piiristä.

Toimituksen poiminnat

Sivut