JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Klikkasin (virhe), en lukenut (oikein)

Simon Elo kirjoitti: Välimeren ylittävät turvapaikanhakijat on käännytettävä käsittelykeskuksiin.

Olen päättänyt, että en hänen kirjoituksiinsa klikkaa enkä niitä lue. Tällä kertaa toteutui vain jälkimmäinen koska halusin nähdä josko kommentointi olisi mahdollista - ei ollut. Lukematta jätin.

Kiitos Simon kun olet kuuntelematta, jees!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

En ole uskovainen mutta toivon, että moni lukee; Vitun hetero -kirjoituksen:
http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257702-v...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Simon Elo on oppinut oikeaksi poliitikoksi. Aikaisemmin antoi vaan banneja kaikille joiden mielipiteistä ei tykännyt. Ensi keväänä sitten töidenhakuun aktiivimallin innostamana.

Juhani Vehmaskangas

Taitaa tuo mies ensin viettää aikaa sopeutumisrahan turvin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minäpäs luin koko jutun ja olisin kommentoinutkin vähän, jos olisin pystynyt.
Mutta kommentoinpa sitä nyt sitten tähän. Kiitos blogistille siitä että tarjosi siihen mahdollisuuden.

Minustakin EU:n keskitysleiripuuhastelut ovat paikallaan, mutta olen sitä mieltä eri syystä kuin Simon Elo.

Eurooppaa ei uhkaa mikään muslimi-invaasio, vaikka tietenkin pakolaisongelmakin on ongelma ja se olisi jotenkin hoidettava.

Eurooppaa uhkaavat populistiset kansankiihottajat, kuten Halla-aho. Nämä kiihottajat uhkaavat Euroopan demokratioita xenofobisella kiihotuksellaan. He ovat syypäitä siihen että kansa pelkää muslimeita ja juuri he ovat siihen pelkoon syypäitä ja he ovat itse aiheuttaneet nämä kansalaisten pelot omalla kiihotustoiminnallaan.

Simon Elo kuului aiemmin näihin kiihottajiin, mutta ei ilmeisesti ollut ihan niin tosissaan siinä asiassa kuin mitä hänen kirjoituksistaan olisi voinut päätellä, koska siirtyi sinisiin.

Jos nämä kiihottajat saavat enemmän parlamentaarista valtaa Euroopassa, se merkitsee parlamentarismin loppua ja demokratian loppua, Eurooppalaisen yhteisttyön loppua ja demokratian loppua. Euroopalle koittaa kovat ajat, niin ja tietenkin meille eurooppalaisille koittaa vielä kovemmat ajat.

Kun EU osoittaa yrittävänsä tehdä jotain, estääkseen pakolaisten tulon Eurooppaan, vaikka vain näennäisesti, ja kun teko, tai sen suunnitelma, on sellainen minkä kansalaiset ymmärtävät teoksi, katoaa vihanlietsojien ja kansankiihottajien puheistä pahin terävyys, heidän retoriikan säilänsä terä niinsanotusti tylsyy ja se heikentää heidän mahdollisuuksiaan sellaiseen vallankaappaukseen mikä taannoin tapahtui perussuomalaisessa puolueessa.

Ei nimittäin ole epäilystäkään siitä etteikö näiden kansankiihottajien ja vihapuhujien perimmäinen tarkoitus olisi juuri valtaan nousu.

Valta on se mitä Halla-aho himoitsee. Kansankiihottaminen on valtaannousun väline ja pakolaisongelma tarjoaa tälle kiihotustoiminnalle jonkinlaisen hataran perustan.

Pekka Pylkkönen

Toisaalta jos EU kykenee nopeasti pysäyttämään työttömien virtaamisen Eurooppaan, Eurooppaan, tulevaisuus voi olla valoisampi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toisaalta jos EU kykenee nopeasti pysäyttämään työttömien virtaamisen Eurooppaan, Eurooppaan, tulevaisuus voi olla valoisampi."

Turkissa on enemmän pakolaisia kuin Euroopan maissa yhteensä, eikä siellä pakolaisongelma ole noussut vaaliteemaksi.

Turkissa pakolaisuus ei ole ongelma, vaikka pakolaisia on siellä miljoonia. Turkin neljä miljoonaa pakolaista eivät herätä huolta turkkilaisissa.

Turkissakin jyllää kansallismielisyys ja nationalismi. Nationalismi on tärkein vaaliteema, mutta siihen ei kuulu pakolaisvastaisuus. Euroopassa pakolaisvastaisuuden lietsominen on nationalististen kiihottajien tärkein valtti.

Seuraavassa linkissä voi tutustua tosiasioihin pakolaisten määristä Euroopassa ja muualla.

http://www.globalis.fi/Tilastot/Pakolaiset-kohdema...

Pakolaisten olot eivät ole Turkissa hääppöiset, mutta turkkilaiset eivät pelkää heitä, kuten eurooppalaiset.

https://yle.fi/uutiset/3-9822416

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #7

"Euroopassa populistien takia kansa pelkää muslimeja."

"Turkissa on paljon enemmän pakolaisia eikä ole samaa ongelmaa kuin Euroopassa."

Kun Turkissa melkein 100 % kansasta on muslimeja, miten siellä voisi syntyä esittämääsi populistin synnyttämää pelkoa muslimeja kohtaan?

Vertailet Eurooppaa diktaattorimaiseen Turkkiin? Vau...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #11

"Kun Turkissa melkein 100 % kansasta on muslimeja, miten siellä voisi syntyä esittämääsi populistin synnyttämää pelkoa muslimeja kohtaan?"

Turkissa enemmistö on ns. maallistuneita muslimeita, vähän kuten Euroopassa enemmistö on maallistuneita kristittyjä.

Luojan kiitos kummassakaan maassa ei enemmistö ole ns. fundamentalisteja, Huhtasaaren tapaan, mutta molemmissa paikoissa, siis sekä Turkissa, että Euroopassa, suurin ongelma on nationalismi.

Turkissakin sitäpaitsi pelätään ääri-islamisteja. Niitä ei halua edes Erdogan, koska ne uhkaavat hänenkin valtaansa. Pakolaiset Turkissa eivät siis ole uhka Erdoganille tässä mielessä, jos olisi, heitä ei Turkissa suvaittaisi.

Euroopassa nationalismia lietsotaan luonnollisesti muslimivihalla. Turkissa vastaava ase on kristittyjen vihaaminen ja yleinen länsivastaisuus. Se on se ase jolla Turkissa luodaan nationalismia ja kasvatetaan nationalismiin perustuvaa Erdoganin valta-asemaa.

Turkissa, kuten Euroopassa, kansankiihotus ei kuitenkaan ole kovin helppoa, Euroopassa se on vielä vaikeampaa, koska sivistystaso on korkeampi. Turkissakin on sivistystä ja se pistää Erdoganille hanttiin.

-----------------------

Erdoganin ainut tavoite on oma henkilökohtainen valta, vallanhimo ja vallan jano on ylitsepääsemätön tarve populisteille ja demokratia on sen vallan toteutumisen este, koska demokratiassa valta on kansalla, mstä diktaattori ei tykkää.

Sen takia populistin seuraava tavoite, päästyään valtaan, on demokratian tuhoaminen, koska se on uhka hänen vallalleen.

Turkissa demokratia on lähes tuhottu. Näiden viime vaalien tuloksena loputkin siitä tuhotaan, ellei armeija tule siellä taas väliin ja pelasta demokratiaa.

Euroopassa demokratian tuhoaminen on jo aloitettu niissä maissa joissa populistit ovat saaneet vaikutusvaltaa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #13

Turkki on kansanmurhannut ei-toivotut tulijat ;)
Nykyään vain joukkomurhaamalla. Kymmeniä, jopa satoja, ammutaan viikoittain.

Ja ainakin Suomen uutisissa on kerrottu Turkin pakolaisongelmista, vaikka sinä et sellaisia olisikaan huomannut.

Turkki kamppailee pakolaiskriisissä
https://yle.fi/uutiset/3-7666289

Refugee crisis 'impossible to handle' in Turkey
https://www.bbc.com/news/world-europe-35594476

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

"– Turkissa on totaalinen pakolaiskriisi. Yli 1,5 miljoonasta pakolaisesta vain noin 200 000 asuu heille rakennetuilla pakolaisleireillä, loput joutuvat pärjäämään omin avuin, sanoo ihmisoikeusjärjestö Amnestyn Turkin johtaja Murat Çekiç."

Yle puhuu 1,5 miljoonasta pakolaisesta. Tarkoittaa varmaan Syyriasta tulleita pakolaisia. Kaikkiaan Turkissa on eräiden tietojen mukaan melkein neljä miljoonaa pakolaista. Suurin osa yrittää pärjätä omillaan, ilmeisesti omilla säästöillään, hanttihommilla tai erilaisilla avustuksilla.

Kaikenkaikkiaan elämä Turkssa on heidän osaltaan kurjaa, mutta lähtömaassaan vielä kurjempaa, eivät he muuten olisi sieltä Turkkiin paenneet.

Ei ole mikään ihme jos ne sieltä Turkista länteen pyrkivät, vaikka lännessäkin on kova kohtalo edessä ja he ovat syrjittyjä ja heitä kohdellaan rasistisesti sellaisissa maissa kuin vaikkapa Suomessa.

Pakolaisen kohtalo on kova, vaikka pakolaiset ovat viattomia. Syy heidän kohtaloonsa on eräiden tahojen vallanhimo. Ne joilla on vallanhimoa lietsovat valtaa tavoitellessaan rahvaan parissa poliittisia intohimoja ja siitä sitten syntyy se väkivalta joka ajaa ihmiset pois kotiseuduiltaan vaeltamaan ympärinsä, etsien turvallista paikkaa missä voisi olla.

Sitten on vielä sekin että heidän, siis näiden pakolaisten, avulla poliittiset pyrkyrit, kutan Halla-aho, lietsovat paikallisissa ihmisissa rasistisia ajatuksia, saadakseen itselleen polittista kannatusta ja sitä kautta vaikutusvaltaa eli sitä valtaa. Halla-ahoa ajaa sama valtaan pyrkimisen intohimo joka on syynä niiden kaikkien kiertävien pakolaisten kovaan kohtaloon.

Näin on näreet ja näin se maailma nyt makaa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Vain populistiset kansankiihottajat vai onko Yle aiheuttanut pelkoa ja populistisesti kiihottanut kansaa?

Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa, 9.2.2017
https://areena.yle.fi/1-3869235

Niin... EU ei oikeasti tee mitään eikä hallituksen kokoomus, keskusta tai Simon Elon siniset. Ollaan tekevinään.

Mitään valtaahan keskusta, kokoomus tai siniset eivät tavoittele eduskuntavaaleissa, kun hallituksen kansanedustajatkin saatiin pidettyä ohjailtavissa tälläkin kaudella, hah.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sharia-lakia ei tarvitse pelätä enempää kuin vanhoja juutalaisia perinnäistapoja, tai sitä vanhaa eurooppalaista kulttuuria joka lopullisesti tuhottiin keskiajalla ja uuden ajan alun noitavainoissa.

Tuollaiset pelot ovat irratonaalisia, saatu aikaan vihapuheilla, kiihottamalla ihmisten mielikuvitusta. Tämä tapahtuu muuten tapaan, samoin menetelmin, kuin ihmiset on aina saatu suostumaan näihin pogrommeihin, noitavainoihin, inkvisiitioon, keskitysleirittämiseen.

"Mitään valtaahan keskusta, kokoomus tai siniset eivät tavoittele eduskuntavaaleissa, kun hallituksen kansanedustajatkin saatiin pidettyä ohjailtavissa tälläkin kaudella, hah."

Näillä puolueilla on poliittisia tavoitteita vallanhimon lisäksi ja on vakiintuneet käytännöt vallan vaihtumisesta tietyin väliajoin.

Populistit eivät suostu enää vallastaan luopumaan jos saavat sen haltuunsa. Vallan pysyvyys turvataan ottamalla haltuun tiedoitusvälineet, oikeuslaitos jne.

Kun populistit äänestetään valtaan sanotaan samalla hyvästit demokratialle.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #9

"Populistit eivät suostu enää vallastaan luopumaan jos saavat sen haltuunsa."

Kuulostaa aivan sinisiltä.

Eli sitä on turha pelätä, että Suomessa käy kuin Ylen dokkarissa Tanskassa tai kuten Ruotsissa?

Ylehän toimii itsenäisesti vaikka pääministeri puuttuikin sen tekemisiin? Ylehän on muutenkin hallituksen ohjailtavissa rahoituksenkin osalta.

Pitää mennä aika huonosti muilla puolueilla, että populistit ottaisivat tiedoitusvälineet ja oikeuslaitoksen haltuun, kun tällaiseen vaaditaan demokratiassa yli 50 % kannatus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

"Pitää mennä aika huonosti muilla puolueilla, että populistit ottaisivat tiedoitusvälineet ja oikeuslaitoksen haltuun, kun tällaiseen vaaditaan demokratiassa yli 50 % kannatus."

Sehän on selvä että silloin menee muilla huonosti jos populistit menestyy. Sillon menee kaikilla huonosti, ei vain puolueilla.

Populisteilla on kuitenkin valtit käsissään kun on olemassa sananvapaus, mikä tarkoittaa sitä että saa puhua mitä puppua tahansa.

Kansa yleensä uskoo mitä vaan, kun sitä tarpeeksi toistetaan ja länsimaissa media antaa tällaiselle pupun toistamiselle auliisti palstatilaa ja media-aikaa, koska tämä puppu myy hyvin ja median omistajille kertyy osinkoja ja mediahenkilöille riittää töitä ja palkka juoksee.

Juhani Vehmaskangas

"Simon Elo kuului aiemmin näihin kiihottajiin, mutta ei ilmeisesti ollut ihan niin tosissaan siinä asiassa kuin mitä hänen kirjoituksistaan olisi voinut päätellä, koska siirtyi sinisiin."

Tuo lienee totta.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ainakaan nykypäätöksillä eli päättämättömyydellä EU ei juurikaan vaikuta pakolaispolitiikkaan. Yksittäiset EU:n jäsenmaat tekevät kukin, mitä hyvänä pitävät. Toiset ottavat pakolaisia. Toiset rakentavat aitoja. Pakolaispysymys ja EU:n päätökset asiassa ovat kaksi eri maailmaa. Pakolaisten liikkuminen ja hengisä pysyttely on oma karu reaalimaailma. EU:n päätökset ovat mitään sanomattomia. Niillä ei ole muuta vaikutusta kuin hetkellinen hyvän olon tunne päättäjien mielissä siitä että tas kerran on hyväksytty jopa yksimielisesti mitään sanomaton lausunto.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

EU:n päätöksenteko on sitä mitä sanot.

Pidän kuitenkin positiivisena asiana sitä että edes yritetään saada yhteistä päätöstä aikaan. Se on parempi että edes yritetään ja melkein kaikki yrittävät ja haluavat yhteisiä päätöksiä, vaikka jotkut yrittävätkin sabotoida niitä.

Se in nimittäin niin että yhdessä ne päätökset pitäisi tehdä ja jokaisen pitäisi niitä päätöksiä noudattaa. Niin olisi parempi.

Jäsenvaltioilla on liian paljon itsenäistä päätäntävaltaa eikä liittovaltiolla ole mitään keinoja eikä valtuuksia pakottaa osavaltioita noudattamaan yhteisiä päätöksiä.

Siksi EU on heikko ja monet haluavat sen olevan heikko, ainakin Putin, Trump ja Erdogan ja heidän eurooppalaiset trollinsa ja kätyrinsä.

Toimituksen poiminnat

Sivut