Työttömät ovat yhä useammin töissä!

HYVÄ! Viime päivien uutiset ovat olleet jollain tavalla jopa hauskoja. Tarkoitan uutisia työttömyydestä. Eräässäkin uutisessa kerrottiin, että nykyisin työttömäksi katsotaan henkilö joka on tarkastalujakson aikana ollut töissä vähintään yhden tunnin.

Yhä useampi työtön keikkailee ja tekee osa-aikatöitä, kertoi YLE hiljattain. Onko henkilö silloin aidosti työtön jos on keikkatöissä, tai osa-aikatöissä. Mielestäni ei ole. Ainakin minä miellän työttömän sellaiseksi henkilöksi joka ei käy lainkaan töissä, "makailee vain kotona…" Selailee netistä työpaikkailmoituksia. Lähettelee työhakemuksia. Ehkä jopa soittelee työnantajille ja kyselee niitä piilotyöpaikkoja joihin otetaan tekijöitä ulkomailta, Euroopan ulkopuolelta.

Osa-aikatöissä oleva ei siis mielestäni ole työtön vaan osa-aikatöissä. Noin siitä huolimatta vaikka saisi tuolta ajalta soviteltua päivärahaa.

Hiljattain TV:ssä kerrottiin myös firmasta jolla oli ongelmia saada työntekijöitä siivousalalle. Ulkomailta kuulemma tulijoita olisi mutta työlupien saaminen on ongelma – siihen saattaa mennä jopa vuosi. Eikö tuossa ajassa jo kouluttaisi suomalaisen oppisopimuksella tai muuten?

Toinen ryhmä johon tekijöitä ei löydy ovat kokit. Ravintola ala kun on hurjassa kasvussa. Tulevaisuutta ajatellen ongelma tietysti on, että emme tiedä minkä alan taitajia jatkossa tarvitaan. Pitäisi ehkä alkaa suuressa mittakaavassa kouluttamaan niin skädämistejä – vai mitä ne oli? (tai siis ovat tulevaisuudessa?)

Kolmas ongelma on Suomessa lähes kaikkeen vaadittu ylikoulutus. Siivoamaankin päästäkseen pitää melkeinpä korkeakoulututkinto suorittaa – ei sillä niin väliä minkä alan tutkinto, kunhan vain on jollekin alalle "pätevä".

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu