JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Mitä luonnonsuojelualueella saa tehdä?

  • Mitä luonnonsuojelualueella saa tehdä?
  • Mitä luonnonsuojelualueella saa tehdä?
    Mitä luonnonsuojelualueella saa tehdä?

Mitä luonnonsuojelualueella saa tehdä? Mikä alueella on kiellettyä? Asia ei välttämättä ole aivan yksiselitteinen. Kiellettyä nimittäin on esimerkiksi selkärankaisten eläinten tappaminen, pyydystäminen, jne.

Samanaikaisesti sallittua kuitenkin on metsästäminen metsästyslain mukaisesti. Jotakuta saattaa hämmentää sekin, että sienestämin ja marjastaminen ovat sallittujen listalla kun samaan aikaan kiellettyä on kasvien ja kasvinosien ottaminen ja vahingoittaminen.

Esimerkiksi käpyjä ei alueella saa kerätä. Liikkua saa mutta ei leiriytyä. Minkälainen pysähtyminen sitten on laskettavissa leiriytymiseksi? Ei ole aina helppoa retkeilijän elämä - tai riippuu osin siitä missä retkeilee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Luontoon.fi - sieltä löydät eri alueiden säännöt.

Käyttäjän NiemiMatti kuva
Matti Niemi

Ei kaikkein selkein sivusto mielestäni. Ehkä vaan vika käyttäjässä.
Onko siellä jo tuo massin kohde jossain?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Empä malta olla kertomatta kun mielenpäällä on ollut muutaman päivän mukava juttu.
Kaadoin tuossa pihlajikkoa polttopuiksi lehteensä kuivamaan muutama viikko sitten ja tuumasin että käyn ne nyt karsimassa ja tuon kotia. Siellä kun möyrästin moottorisahan kanssa niitten oksien seassa niin huomasin maassa linnunpesän ja siellä neljä "rusahtavaa" munaa. Siis ruskeahkoa , ei niistä vielä kerinnyt se rusahdus kuulumaan. Siinä sitten pähkäilin että vieläköhän se lintu palaa pesälleen ja jätin sen kohdan sitten ronkkimatta. Tein pikaisen rauhoituspäätöksen noin kahden aarin alueelle ja jatkoin hommiani kauempana. Kävin välillä kotona kahvilla ja kun palasin niin huomasin linnun kököttävän pesässään joten laajensin rauhoitusaluetta kohtalaisesti. Seuraavina päivinä kuljin siitä ohi milloin kävelle ja myös traktorilla ja aina silloin tällöin oli lintu pesässä , aina ei ollut. Tänä aamuna kurkistin ohi mennessäni pesään ja hih`, munista oli kuoriutunut jo kolme ja nyt näin myös emolinnun paremmin kun se nousi lentoon , lehtokurppahan se siinä. Nyt täytyy vielä odotella jonkin aikaa ennen kuin rauhoituksen saa puretuksi ja loput työt siinä tehdyksi.

Ei kuulunut sinun asiaasi mutta kerroinpahan nyt kumminkin kun olin niin täpinöissäni tapahtuneesta.

Juhani Vehmaskangas

Mukava tarinahan tuo oli lukea, ja sopivasti se aihettakin kyllä sivusi :-)

Toimituksen poiminnat

Sivut