JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Koko maa pidettävä asuttuna!

YLEn taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 4/5 suomalaisista on sitä mieltä, että koko maa on pidettävä asuttuna tukemalla syrjäseuduilla asumista. Tutkimuksen perusteella tulos on siis selvä ja kiistaton: valtion pitää turvata palvelut koko Suomen asuttuna pitämiseksi.

Tutkimustulos antaa aihetta pohdintoihin - pitäisikö esim. asumisen tukemista muuttaa siten, että se paremmin mahdollistaisi asumisen myös syrjäseuduilla. Pitäisikö asumista tukea tasapuolisesti riippumatta siitä missä kukin asuu -> tyyliin: yksiöön tukea 500e/kk yksin asuvalle. Jos sitten onnistuisi saamaan asunnon hintaan 300e/kk jostain syrjäseudulta niin itse siitä hyötyisi tuon erotuksen.

Olisiko järkevää tukea samaan tapaan myös omistusasumista. Onko ideaa siinä, että tuetaan Suomen asuttuna pitämiseksi vain vuokra-asumista maksamalla suuria asumistukia välillisesti sijoittajille?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

KePu on jo isolta osalta tuhonnut maaseudun ja tehnyt siitä liki asumiskelvotonta.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Jääskeläinen pääsi taas kertomaan, mitä mieltä hän on KePu:sta. En tosin osaa arvata, mitä puoluetta mies tarkoittaa, mutta paljon on KePu tuhoa maaseudulle aikaansaanut ainakin Jääskeläisen mielestä. Ilmeisesti edustamallaan puolueella ei ole mitään osuutta tuhoon, joten Jääskeläisellä ei syytä huoleen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Laukaan mies voi katsoa sieltä Äijälän ja Lankamaan suunnalta, mitä palveluja siellä on asukkaille tarjolla.
KePuhan se on maaseutupolitiikassa päässyt varsin pitkälle määräämään. Painopiste on ollut liian maanviljelyskeskeinen, muuta toimintaa ei ole jäänyt jäljelle. Osa hävityksestä on toki teknologioiden kehityksen tuotosta, mutta eipä ole pokasahametsurinkaan tilalle tullut KePun määräämällä politiikalla mitään muuta elinkeinonharjoittajaa.
Perussuomalaisilla on tavoitteena maaseudun pitäminen asuttuna, vaan vähän se on myöhäistä nyt. Maaseutupoliittinen ohjelma näyttää olevan vuodelta 2015:
https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/puol...

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Jääskeläinen, tietosi Laukaasta taitaa olla viime vuosituhannelta. Olisi syytä päivittää tietosi ettet puhu ihan höpöjä.
Perussuomalaiset eivät ole onneksi täällä päässeet aiheuttamaan tuhoa.
Vieläkin jäi epäselväksi, mikä puolue on Kepu.

Toimituksen poiminnat

Sivut