JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kela vs. vakuutusoikeus = "kotona töissä" tapaus

  • Kela vs. vakuutusoikeus = "kotona töissä" tapaus
  • Kela vs. vakuutusoikeus = "kotona töissä" tapaus

Aikoinaan kirjoitin vapaavuoron puolella siitä kuinka erään henkilön tavanomaiseksi työksi katsotaan se, että hän hoitaa kotonaan tavanomaiset kotityöt. Siitä johtuen, että hän hoitaa kotityönsä hänen pitäisi Kelan mielestä ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi, vaikkei hänen muuhun työhön katsota pystyvänkään.

Asia oli aikoinaan vakuutusoikeudessa joka totesikin: "Henkilön tavallisena työnä ei ole pidettävä oman talouden hoitoa". Tuolta osin asiaan saatiin siis selvyys - ainakin vakuutusoikeudessa.

Nyttemmin henkilö on uudelleen hakenut sairaspäivärahaa/eläkettä ja kas kuinka ollakaan Kela tottakai on hakemukset hylännyt, ja itse asiassa jättänyt ne jopa käsittelemättä lausuen mm.: "Henkilön ei voida katsoa olevan työkyvytön oman talouden hoitamiseen. Työkykyä arvioidaan oman talouden hoitamiseen, koska hän ei ole työnhakijana eikä yhteyttä työelämään ole ollut vuosiin." (kuva)

Näyttää siis siltä, että Kelassa on joku työkykyinen(?) tekemässä päätöksiä mutta hän ei kykene jostain syystä mieltämään mitä vakuutusoikeus on aiemmin päättänyt: "Henkilön tavallisena työnä ei ole pidettävä oman talouden hoitoa" (kuva).

Miettikääpä kuinka moni tälläkin hetkellä sairaspäivärahalla, tai eläkkeellä, oleva pystyy hoitamaan omaa talouttaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Sivut