JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Annanko luvan syyllistymällä rikokseen?

"Länsi-Pasilan K-Market Ratis nousi julkisuuteen, kun kauppias julkaisi videon, jossa yksi kaupan myyjistä taltuttaa kaljavarkaan." (Lehtijuttu asiasta).

Kuten voimme havaita niin myyjä on laittanut kauppaansa ilmoituksen: "Näpistämällä tai varastamalla hyväksyn, että kuvani julkaistaan facebookissa ja valituissa lehdissä".

Onko sitten laillista julkaista rikollisen kuva jos kaupassa on tuollainen ilmoitus. Miten on varmistettu, että jokainen kauppaan tuleva tuon lukee ja ymmärtää - tai eihän  jokaisen tarvitse, ainoastaan rikollisten.

Entä voiko näpistelijä luottaa siihen, että jos kuva julkaistaan niin se julkaistaan sekä facebookissa, että valituissa lehdissä koska on todettu: ja, eikä ja/tai. Onko valittujen lehtien luettelo saatavissa jostain, mistä?

Voitaisiinko tuollaista mallia laajentaa? Ottamalla vastaava säädös jopa lainsäädäntöön. Tai alkamalla osana perusopetusta ottaa 15-vuotta täyttäneiltä allekirjoitus asiakirjaan jossa lukisi: "Mikäli joskus syyllistyn rikokseen niin kuvani saa julkaista missä tahansa sosiaalisessa mediassa ja/tai missä tahansa lehdessä."

Toisaalta jos hyväksyykin kuvansa julkaisemisen niin hyväksyykö samalla sen, että kuvan yhteydessä kerrotaan miksi kuva on julkaistu? 

Riittääkö ap. jutun kaltaisessa tapauksessa julkaisemisen sallimiseen konkludentti (ns. hiljainen) suostumus?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Tommi Mäkinen

Ei saa lähtökohtasesti näytää naamaa, paitsi jos voi ehdotonta tulla 2, tai jos oot Jesse Torniainen. Jessen nimet na naamat näytettiin ennen ensimmäistäkään syytettä.
Mamu tos on tekijä niin blurrataan naama niin ettei vittu seuraavan sivun tekstistäkään saa selvää..

Toimituksen poiminnat

Sivut