JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Suomalaisia kanteluita -> huonolla menestyksellä?

  • Eräs kantelu oikeusasiamiehelle.
    Eräs kantelu oikeusasiamiehelle.

Me suomalaiset teemme joka vuosi tuhansia kanteluita laillisuusvalvontaviranomaisille. Käytämme siten meille laissa suotua oikeutta ja mahdollisuutta saattaa viranomaisen virheellinen toiminta laillisuusvalvontaviranomaisen tutkittavaksi.

Paljon hämmästelyä herättää ainakin aika ajoin se, että miten ihmeessä suomalaiset ovat niin tyhmiä(?), että vain murto-osa kanteluista johtaa toimenpiteisiin. Ehkä laillisuusvalvontaviranomaisten olisikin syyttä RYHDISTÄYTYÄ!(?)

Ryhdistäytyminen

Miten oikeuskansleri ja oikeusasiamies sitten voisivat ryhdistäytyä? He voisivat vaikkapa osana vuosikertomustaan, tai vaikkapa www-sivuillaan aika ajoin, julkaista sellaisia kanteluita jotka eivät ole aiheuttaneet mitään toimenpiteitä - niitä voisi olla mielenkiintoista lukeakin?

Avitan laillisuusvalvojia

Koska laillisuusvalvontavirastoista tuskin tulee löytymään resursseja tuollaiseen toimintaan niin olen päättänyt heitä hivenen avittaa. Julkaisen omilla sivuillani muutaman "peruskantelun" jotta itse kukin voi jollain tavalla päätellä, että miksi kanteluista aina välillä tulee ns. nahkapäätöksiä.

P.S. Toivon, että en nämä kantelut julkaisemalla loukkaa ketään. Kiitos!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Ehkä meille suomalaisille pitäisi jo koulussa jollain tavalla opettaa, että mistä asioista voi kannella ja miten se on hyvä tehdä. Ehkä siten saataisiin laillisuusvalvonnankin resursseja suunnattua oikein?

Ainakaan minulle ei riitä ymmärrystä kaiken maailman hölynpölykanteluille.

Kokonaan toinen asia on, että koko kantelu-nimeke tulisi muuttaa joksikin muuksi.

Toimituksen poiminnat

Sivut