JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kysely kiusaamisesta

Onko sinua kiusattu? Vastaa tähän kyselyyn!

 Kirjoitin eilen kiusaamisesta, jälleen kerran. Onko sinua kiusattu, kuten varmasti jokaista - kuinka usein? Laadin asiasta lyhyen epätieteellisen kyselyn jonka tulokset pyrin jossain vaiheessa sitten täällä jopa julkaisemaan.

Kyselyssä voit nimettömästi kertoa onko sinua kiusattu ja kuinka usein?

Yksi vastausvaihtoehto siihen, että missä on kiusattu on keskustellessa. Tuolla tarkoitan ihan normaalia juttelua kaveripiirissä tai muuten, en siis mitään nettikeskusteluita.

Selkään puukottamisella tarkoitan tilanteita joissa kaksi tai useampia henkilöitä keskustelevat jostakin ulkopuolisesta joka ei ole paikalla ja ainakin yksi henkilöistä pyrkii kommenteillaan jollain tavalla loukkaamaan sitä henkilöä joka ei ole paikalla kuulemassa. Tyypillinen esimerkki: "Se on tehnyt sitä ja tätä..." josta toinen kysyy: "Mistä tiedät?". Vastaus voi olla vaikkapa: "Kysy siltä itseltään", tai sitten kerrotaan vastauksena jotain huhupuhetta jonka totuudesta 'ollaan varmoja'. Keskeistä asiassa on tarkoitus jollain tavalla loukata ulkopuolista.

Hyvät lukijat - vastatkaapa nyt tähän pieneen kyselyyn niin saadaan tietää kuinka laajamittaista kiusaaminen todellisuudessa on. Ja vastaaminen tapahtuu siis tottakai täysin anonyymisti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Juhani Vehmaskangas

Tämänhetkisiä tuloksia:
-vastaajista yli 90% on joutunut ainakin joskus kiusatuksi.
-yleisimmin kiusaaminen on tapahtunut koulussa (72%), töissä (36%), selkään puukotteuja ja kotona kiusattuja on ollut molempia 27%.
-45%:ssa tapauksia kiusaaminen on ollut päivittäistä tai lähes päivittäistä.

Toimituksen poiminnat

Sivut