JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Luovutaanko kesäajasta?

EU järjesti kyselyn siitä pitäisikö kesäajan käyttämisestä luopua? Vastaajista noin 80% oli samaa mieltä kuin minä: kyllä, kesäajasta pitää luopua!

Entä kun, ja jos, kesäajasta luovutaan. Jäädäänkö sitten vain jokin kerta talviaikaan? Vai olisiko viisaampaa pysyä jatkuvasti nykyisessä kesäajassa? Ehkä paras ratkaisu olisi kompromissi - viimeisen kerran kun kelloja siirrettäisiin niin siirettäisiin niitä puoli tuntia.

Kesäaika on alun alkaen otettu käyttöön koska siitä on katsottu olevan hyötyä. Käsitykseni mukaan yksi suuri hyötyjä ovat olleet maanviljelijät. kesäaikarulianssin kärsijöinä, mm. lisääntyneet onnettomuudet, ovatkin sitten olleet kaikki.

Mikäli "kesäaikaan" halutaan siirtyä jatkossakin niin se pitää toteuttaa toisin kuin nykyisin, jotta mm. tuota onnettomuusriskiä saadaan alas. Kelloja ei suinkaan pitäisi siirtää kaksi kertaa vuodessa vaan vähintään joka kuukausi 10 minuuttia. Harkita pitäisi myös sitä voisiko, jos siis kelloja edelleen siirrellään, siirtämisen toteuttaa päivittäisenä 20 sekunnin muutoksena?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Toni Rintala

"kesäaikarulianssin kärsijöinä, mm. lisääntyneet onnettomuudet, ovatkin sitten olleet kaikki."

Tästäkin ollaan montaa mieltä. Turun yliopisto kertoo näin:

"Suomessa kesäaikaan siirtymisellä ei ole havaittu olevan vaikutusta onnettomuuksien määrään. Saaresranta lisää vielä, että kun siirrytään talviaikaan, pitäisi saman logiikan mukaan onnettomuuksien vähentyä. Näin ei kuitenkaan ole."
http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/Uutiset/arkisto...

Eli kun perustellaan kellon siirtämisen vastustamista näillä haitoilla, niin onko mitään näyttöä näistä haitoista?

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Turussa osaavat tutkia:
"Turussa on tutkittu kellojen siirtämisen terveysvaikutuksia ja suurimmillaan infarktiriski näyttäisi olevan heti seuraavalla viikolla, kun kelloja on siirretty."
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/03/23/pitaisiko...

Toimituksen poiminnat

Sivut