JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Häirintä - päivän puheenaihe?

Yhdeksi tämän päivän puheenaiheeksi tulee nousemaan häirintä. Häirintä erityisesti elokuva- ja kulttuurialalla. Se, että juuri kyseisellä alalla tapahtuvasta häirinnästä tullaan tänään keskustelemaan paljon johtuu siitä, että tänään julkaistaan selvitys kyseisellä alalla tapahtuvasta häirinnästä ja muuta epäasiallisesta kohtelusta.

Häirintään ja muuta epäasiallista kohtelua esiintyy kuitenkin yhteiskunnan kaikilla sektoreilla. Jopa ihan vaan kotonaan yksin asuva vanhus, tai muu henkilö, saattaa joutua häirinnän kohteeksi. Miksi me Suomessa kuitenkin tarkastelemme ongelmaa jatkuvasti sektori kerrallaan? Emmekö näe, että kyseinen ongelma on läsnä yhteiskunnan kaikilla sektoreilla jatkuvasti?

Olisiko siis syytä laajemmin paneutua asiaan. Miettiä millä keinoilla häirintä ja ylipäätään kaikenlainen kiusaaminen ja epäasiallinen toiminta saataisiin kitkettyä kaikilta sektoreilta? Miksi niin ei tehdä? 

Yhteiskunta ilman minkäänlaista häirintää, epäasiallista toimintaa, kiusaamista, lienee utopia. Mutta kyllä meidän kaikkien olisi varmasti parempi elää jos tuo utopia olisi ainakin tavoitteena - dystopian sijaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Normaali kansalainen kohtaa elokuva-alan häirinnän mennessään elokuviin, jolloin karkki- ja chipsipussejaan tauotta rapistelevat katsojat saattavat ääniahdistelullaan pilata koko elokuvanautinnon.

Toimituksen poiminnat

Sivut