JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

SOS - kaatuuko hallitus aborttiin?

Ulkoministeri Timo Soinin osallistuminen taannoin abortivastaiseen mielenosoitukseen on nyt johtanut luottamusäänestykseen. Mikäli Soini ei saa luottamusta uhkaavat siniset lähteä hallituksesta - miten siis käy kun ainakin jotkut hallituspuolueiden jäsenet ovat ilmoittaneet, että eivät äänestä Soinin puolesta.

Tuskin muutama rivistä lipeävä hallituspuolueen jäsen onnistuu "venettä kaatamaan" - siitä pitävät huolen kristillisdemokraatit jotka ovat Soinin puolella. Kristillisdemokraatit siis takaavat, että nykyhallitus jatkaa...

Siniset tekivät varsin rohkean liikkeen kun ilmoittivat, että lähtevät hallituksesta jos Soini ei saa luottamusta. Kysyä pitääkin, että miksi siniset noin päättivät? Päätös oli mahdollinen, ja jopa järkevä, koska uudet eduskuntavaalit ovat ovella. Jos uusiin vaaleihin olisi vaikkapa kaksi vuotta, tai enemmän, niin tuskin siniset olisivat noin jyrkkiä?

Pitää siis lopuksi päätellä, että uhkaus lähteä hallituksesta jos Soini ei saa luottamusta ei ollutkaan rohkea veto.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Haluaisin nähdä kumpi pitäisi paikkansa.

Sinisten "teemme kaiken Suomen parhaaksi" vai "hallitus kaatuu, jos Soini saa epäluottamuslauseen".

Yhden ministeriyden takia valmis kaatamaan hallituksen.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Ihmettelen tätä suomalaista poliittista järjestelmää ja ajattelua:

Miksi Sinisten annetaan terrorisoida järjestelmää siten, että te he tekevät tästä Soinin luottamusäänestyksestä hallituskysymyksen? Ja miksi Sinisten annetaan se ihan mukisematta tehdä?

Tällaisestako me haluamme uuden normaalin? Siis jos yksi ministeri ns. töppää, niin koko hallitus vastaa siitä. Ei mitään järkeä.

Kyllä puhemiehen tai puhemiesneuvoston tulisi nyt ottaa komento tässä asiassa ja kieltää tällainen eduskunnan halventaminen perustuslain 34,3 §:n mukaisesti:

"Puhemies ja varapuhemiehet sekä valiokuntien puheenjohtajat muodostavat puhemiesneuvoston. Puhemiesneuvosto antaa ohjeita eduskuntatyön järjestämiseksi ja päättää, sen mukaan kuin tässä perustuslaissa tai eduskunnan työjärjestyksessä erikseen säädetään, asioiden käsittelyssä valtiopäivillä noudatettavista menettelytavoista. Puhemiesneuvosto voi tehdä aloitteen eduskunnan virkamiehiä koskevan lain ja eduskunnan työjärjestyksen säätämisestä tai muuttamisesta sekä ehdotuksia muiksi eduskunnan toimintaa koskeviksi säännöksiksi."

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/199907...

Toimituksen poiminnat

Sivut