JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Luottamuksellisen viestin suoja heikkenee!

  • Luottamuksellisen viestin suoja heikkenee!

Paljon porua herättänyt lakiuudistus kirjesalaisuuden heikkenemisestä tullee menemään läpi. Asiaa käsitellään eduskunnan täysistunnossa tänään: 

"Keskiviikko 26.9.2018 klo 14.00 - istunnossa ei klo 22 aikarajaa

Täysistunto. Ensimmäisessä käsittelyssä hallituksen esitys Suomen perustuslain 10 §:n muuttamisesta (PeVM 4/2018 vp, HE 198/2017 vp)." [lyh.]

Eduskunnan tänään alkavassa täysistunnossa on siis tarkoitus alkaa käsitellä perustuslain muutosta siten, että ns. tiedustelulait voidaan säätää. Mielestäni ei ole mitään syytä viivyttää lainmuutoksen eteenpäin viemistä.

Perustuslakivaliokunta linjasi viime viikolla, että luottamuksellisen viestin suojaa voidaan rajoittaa mikäli tietoa hankitaan sotilaallista tai kansallista turvallisuutta vakavasti uhkaavasta toiminnasta. En näe syytä siihen, että jollakulla normikansalaisella, tai hieman kummallisemmallakaan, olisi mitään syytä olla lainmuutosta vastaan.

Lainmuutoksen toinen käsittely tullee olemaan ensi viikon tiistaina ja mahdollinen äänestys muutoksen kiireellisyydestä käydään seuraavana päivänä, eli keskiviikkona 3.10.

Lienee laaja yksimielisyys siitä, että Suomessa on oltu, ja varmasti ollaan jossain määrin yhä, liian sinisilmäisiä. Lainsäädäntöä pitäisi laatia ennakkoon pikkaisen aavistellen tulossa olevaa eikä vasta jälkikäteen kun ongelmia jo on. Nyt Suomessa ollaan auttamatta jälkijunassa joten lainmuutoksen viemiselle läpi kiireellisenä on hyvä syy. Sen ei pitäisi kenellekään normikansalaiselle olla minkäänlainen ongelma.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit ()

Jari Ikonen

Jos luottamuksellisen viestin, joka pitää sisällään sotilaallista tietoa tsi vaarantaa kansallista turvallisuutta, voisi siis lukea niin ennen kuon tiedetään sellaisen viestin olemassaolo niin pitäähän jo olla luettu.

Kummallinen on logiikka perusteluissa.

Kiireeseen ei tietenkään vaikuta mitenkään ”sopivasti” ajoitettu veronkiertotutkinnan suuroperaatio Turussa. Niinpä niin, pitipäs sattua.

Toivottavasti joku päättäjistä muistaisi että nivelbussillinen isoja poliisipomoja on juuri nyt kärajillä.

Hupaisaa on myös vakuuttelu että tavallisen tallaaja viestisalaisuuteen tällä ei ole mitään vaikutusta jos on puhtaat jsuhot pussissa. Tällä tavoin voidaan asiaa perustella Kiinassakin.

Toimituksen poiminnat

Sivut