JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Nykypäivän hullua väkivaltaa - koko kylä kasvattaa?

Väkivaltaa näkee nykyisen koko ajan enemmän ja enemmän - ainakin lehdissä, ja TV:ssä. Nuoriso on hyvä sisäistämään oppeja. Esimerkkeinä mainittakoon taannoiset tapaukset: vesikidutus ja jopopojat.

Miettiä sopii vaikkapa sitä, että mistä vesikiduttajat ovat mallia ottaneet? Entä sitten jopopojat. Eikö vaan olekin täysin järjetöntä käydä kadulla kulkevan ulkopuolisen kimppuun ja pahoinpidellä hänet?

Mitä asialle pitäisi tehdä, ja mitä voitaisiin tehdä? Selvää on, että kaikista vanhemmista ei ole lastensa kasvattajiksi. Tai he ainakin tarvitsisivat kasvatustehtävässään tukea jonka antaminen maksaa. Maksaisiko kuitenkin kunnollinen (tuettu) kasvatus vähemmän?

Koko kylä kasvattaa on hyvä linja. Mutta se ei toimi. Nykyisin kun mihinkään ei saa puuttua, eikä ketään saa syyllistää. Häpeä alkaa olla tuntematon käsite. Pitäisikö ehkä jopa häpeärangaistukset palauttaa, ja jopa alaikäisille?

Aikoinaan kun omat lapseni olivat pieniä niin erään kerran yksi naapurin n. 5v. poika ajoi pihaamme ilman pyöräilykypärää. Kysyin häneltä, että "mihin sinulta on kypärä unohtunut?" Poika lähti saman tien takaisin kotiinsa. Kohta meillä soi puhelin: "Mikä sinä olet hänen poikansa kypäränkäyttöön puuttumaan?"

Miten maailman menoa saataisiin muutettua turvallisempaan suuntaa? Vastaus ei voi olla ainakaan: jatketaan nykysen hyväksi todetun mallin mukaan. Miksi turhaan "vanhaa hyvää" muuttamaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Tilastollisesti nuorisorikollisuus on kuitenkin vähenemässä. https://www.hs.fi/tiede/art-2000005658820.html

Toimituksen poiminnat

Sivut