JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Älä turhaan vakuuta asuntoasi!

Lapsiperhe on asunut yli vuoden autohallissa koska vakuuttamaton koti paloi kertoo YLE. Perheellä oli velkarahalla hankittu talo. Kun talo paloi niin pankki ei myöntänyt lisälainaa uuden rakentamiseen. Toimiko pankki väärin?

Miksi perheen talo ei ollut vakuutettu. Eikö pankki edellytä nykyisin laajaa kotivakuutusta lainan ehtona. Liittyykö siis tapaukseen ehkä jopa petos? (no tuskin sentään, vaan unohdus?)

Perhe on siis toiminut tyhmästi - jättänyt asuntonsa vakuuttamatta. Miksi? Rahaa säästääkseen?

Perhe on asunut hallin sosiaalitiloissa vuoden verran. Onko saanut jopa asumistukea? Kyseessä olisi...

Nyt perhettä autetaan. Perhe jatkaa asumista sosiaalitiloissa joita ei kaiketi ole hyväksytty asumiskäyttöön. Pitäisikö perheelle tarjota uuden talon rakentamisen ajaksi vaikkapa kunnan vuokra-asuntoa? Vai saako perhe jatkaa asumista tiloissa jotka eivät ole asumiseen tarkoitetut?

Kuinka suuria lahjoituksia perhe saa? Nouseeko jokin yksittäinen lahjoitus 5000 euroon tai yli (lahjavero)?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Jostain syystä mieleeni hiipii ajatus, että vaikka kyseessä olikin töissäkäyvä perhe niin he ovat silti saattaneet saada jopa toimeentulotukea. Toimeentulotukena ei kuitenkaan ehkä ole suostuttu maksamaan "ylisuurta" vakuutusta mikä on ollut lainvastainen virhe. Onko silloin vakuuttamattomuudesta ja sen seurauksista vastuussa... ...niin kuka/mikä taho?

Toimituksen poiminnat

Sivut