JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Vankien kiduttaminen Suomessa?

Suomessa on paljon vankiloita ja niissä erilaisia, jopa lainvastaisia sääntöjä - tai on ainakin ollut. Ajatellaanpa ihmistä joka on vuosikausia tupakoinut, ja jolle tupakoinnin keskeyttäminen liian pitkäksi aikaa aiheuttaa siksi vieroitusoireita. Tupakointihan on näihin päiviin saakka tapahtunut valtion "siunaamana".

Esim. Vantaan vankilassa on sääntö jonka mukaisesti tupakoida voi vain tupakkakopissa, ei omassa sellissä joka on lukittuna iltaseitsemästä aamuseitsemään. Turun Saranmäen vankilaan on tietääkseni tulossa sääntö, jollainen joissain vanhustenhoitolaitoksissa on jo käytössä, että päivittäinen savukkeiden määrä rajoitetaan 3-5 kpl:seen.

Onko se nyt sitten ihan oikein rajoittaa tupakointia tuolla tavalla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Tupakointi on aivan vapaaehtoinen valinta. Ymmärrän kokemuksesta että lopettaminen on haasteellista mutta se on hyvin järkevää terveyden kannalta.

Vankilaan joutuminenkin on vapaaehtoista toisin kuin vanhukseksi tuleminen. Ikänsä tupakoineelle vanhukselle soisin kyllä vapaan tupakointioikeuden elämän kalkkiviivoilla. Mutta vankien kohdalla en puhuisi kiduttamisesta ja toivon mukaan moni heistä lopettaa kokonaan huomattuaan että ei se niin vaikeaa olekaan olla polttamatta.

Juhani Vehmaskangas

Olen samaa mieltä. Itse en ole koskaan tupakoinut. Olen kyllä muutaman savukkeen "nauttinut".

Nuo rajoitukset silti...

Toimituksen poiminnat

Sivut