JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Varakkaat eläkeläiset uimaan ilmaiseksi!

"Nykyjärjestelmä mahdollistaa sen, että alennettuun uimahallin pääsymaksuun ovat oikeutettuja myös ns. 'hyvätuloiset eläkeläiset ja työttömät'. Alennetun pääsymaksun sitominen tulotasoon tuottaisi huomattavasti lisää hallinnollista työtä ja on tämän johdosta poissuljettu vaihtoehto."

 

Terveisin,

----------------------------------------------

Kaisa Harjunpää

Yksikön päällikkö

Sivistystoimiala, yhteiset palvelut -yksikkö
Porin kaupunki"

 

Porin kaupunki siis maksaa paljonkin tienaavan eläkeläisen uimahallimaksun, mutta ei maksa sitä sellaiselle minimisairaspäivärahalla olevalle jolle uiminen voisi olla kuntouttavaa toimintaa.

 

Esimerkillistä toimintaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Tein vielä täydentävän kysymyksen Porin kaupungille:

"Hei,

Kysyn nyt vielä yhden kysymyksen: millä perusteella henkilö on oikeutettu alennettuun maksuun?

Ja jos perusteena ei ole tulotaso niin millä perusteella 3000e/kk eläkettä saava on oikeutettu alennettuun maksuun?"

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Millä perusteella hyvätuloinen pakolainen ja pakolaistaustainen on oikeutettu omaan ilmaiseen uimahallivuoroon, tai ylipäätään ilmaiseen uimahallin käyttöön yleiselläkään vuorolla. Käsittääkseni ne hyvätuloiset eläkeläiset ovat taannoin osallistuneet verovaroillaan uimahallin rakentamiseen ja sen ylläpitämiseen. Olet siis vaatimassa maksua väärältä kansanryhmältä.

Juhani Vehmaskangas

Hyvä kysymys - missä noin toimitaan?

* * *

Itse asiassa olen kuitenkin vaatimassa, että minimisairaspäivärahaa saavan henkilön pitää saada samat alennukset kuin suurituloisen eläkeläisen, ja esim. työmarkkinatukea saavan henkilön.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä ja asiallinen kysymys, jonka äärellä olen itse painiskellut vuosia. Kun olin kunnan luottamustoimissa, kysyin monesti tuota samaa. Ihmettelin, että miksi suurituloisille eläkeläisille myönnetään tuollaisia etuja ja esim. samalla pienituloiset perheelliset joutuvat maksamaan täyden hinnan. Sanoin jopa kokouksissa, että hyvätuloisille eläkeläisille pitäisi olla tuplamaksu ja pienituloisille perheille sitten vaikka ilmainen. Tarveharkintaan tuollaiset edut pitäisivät pohjautua eikä siihen, että on eläkeläinen. Hyvätuloisilla eläkeläisillä on turvattu toimeentulo ja velattomat asunnot jne..Itse en ole suurituloinen eläkeläinen. Pärjään kuitenkin kohtalaisen hyvin eläkkeelläni, enkä kaipaa mitään helpotuksia po palveluihin yhteiskunnalta.

Juhani Vehmaskangas

Sellainen pointti tässä väkisinkin tulee mieleen, että ihmiset eivät kovin paljoa kuntien päätöksiä seuraa, eivätkä ainakaan niiden virheitä ymmrärrä. Siksipä tuollaisessa tilanteessa luottamushenkilön pitäisi tuntea vastuunsa ja hakea tuollaiseen virheelliseen päätökseen muutosta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuloihin perustuvien progressiivisten maksujen yhdistäminen regressiivisten tukien ja progressiivisen tuloverotuksen kanssa on täysin päätön ajatus ja kannustinloukkujen alku ja juuri. Hyvä että Porin kaupunki edes yhdellä osa-alueella toimii rationalisesti.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Näissä uimahalli käytännöissä tuntuu olevan suuria eroja eri paikkakunnittain.

Vaasan kaupunki on järjestellyt uimahalli käytäntössä kohtalaisen hyvin mielestäni.

Edullisin, kaikille samanhintainen uimahalli käynti maksaa 3€/kerta. Uimahalliin on mentävä arkipäivisin klo. 12.00 - 14.00 välisenä aikana, uimahallissa voi sitten viettää aikaa ihan oman tarpeensa mukaisesti normi aukiolo aikojen puitteissa.

Uimahallissa on normaalin saunan sekä uimisen lisäksi käytössä kuntosali samaan hintaan.

Muina aikoina käynti hinta on 6€ eläkeläiset ja työttömät saavat euron alennuksen, eli heille käynti maksaa 5€

Itse käyn uimahallissa säännöllisesti kaksikertaa viikossa. Minulla on vammaislain mukainen oikeus avustajan käyttöön ja avustaja pääsee ilmaiseksi aina mukana uimahalliin, menin sitten koska tahansa. Itse maksan edellä mainitsemieni pelisääntöjen mukaan.

Tässä mallissa hyvää on se että arkipäivisin klo. 12.00 - 14.00 välinen aika on mietitty juuri vähävaraisten eläkeläisten, työttömien ym. pienituloisten mahdollisuutta päästä hieman edullisemmin uimaan, koska suurimmalla osalla on aikaa käyttää kyseistä palvelua juuri tässä ajanjaksossa.

Tietysti tätä palvelua käyttävät myös hyvätuloiset eläkeläiset sekä vuorotyötä tekevät työläiset, mutta onko se nyt sitten paha asia.

Onneksi ei vielä olla lähdetty samalle linjalle, kuin eräs optikkoketju joka mainostaa "ikäsi on alennus prosentti"

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Voi hyvä jysäys sentään.

Ikään sidotut etuudet ovat perusteltuja elämän alussa ja lopussa.
Vauvat saavat neuvolan ja vanhukset liikuntapalvelut.

Iäkkäiden uinti on mm Espoossa ilmaista.
( Moni muukin ryhmä saa kyllä huomattavan alennuksen.)

Tämä on todettu taloudellisesti järkevimmäksi , koska uinttiin on usein korkea kynnys , mutta se on liikuntamuodoista vanhuksille turvallisin viimeiseen hetkeen asti.
Kun maksukynnys poistuu, se kannustaa ylittämään muutkin kynnykset.
Halvempaa kuin liikuntakyvyn ja lihaskunnon heikkenemisen tuomat kustannukset.

Pääosa ainakin naiseläkeläisistä on muuten yhtä köyhiä kuin työtömät.
Ja he ovat sitä pysyvästi ja lopullisesti.
Jos kadehtia pitää, tämä on epäonnistunut projekti siihen.

Toimituksen poiminnat

Sivut