JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Äitiysloma

Vastavalitun kunnanjohtajan äitiysloma

Kittilän ongelmat potkujen antamisessa kunnanjohtajalle ovat maankuuluja. Samaa ei voida sanoa toisesta Lapin kunnasta Posiosta, jossa neljä vuotta kunnanjohtajana toiminut Heli Knutars valittiin jatkamaan tehtävässään ilman sen kummempaa kalabaliikkia.

Posion johtohenkilön valintaa voi sanoa jopa ainutlaatuiseksi. Neljä vuotta sitten Knutars ei suostunut ottamaan vastaan kuin määräaikaisen viran, johon myös suostuttiin. Määräajan loppujaksolla hän tuli "potkaisseeksi aisaan" eli tuli raskaaksi, joka sekin on tietysti määräaikainen juttu.

Perhevapaauudistus - sanoista tekoihin

Suomessa naiset ovat keskimäärin miehiä koulutetumpia. Tästä huolimatta naisten työllisyys on huomattavasti muun muassa muita pohjoismaita heikompaa. Työelämässä naisten ja äitien työmarkkina-asema on edelleen miehiä ja isiä heikompi. Siitäkin huolimatta, että puheissamme Suomi näyttäytyy monesti tasa-arvon mallimaana. 

Äideille enemmän perhevapaita!

Kela maksaa lapsen äidille äitiysrahaa ja isälle isyysrahaa. Äitiysrahaa maksetaan noin neljän kuukauden ajan ja äitiyslomalle voi jäädä  30-50 päivää ennen laskettua aikaa. Pisimmillään äiti voi siis olla synnytyksen jälkeen äitiyslomalla noin kaksi kuukautta. Isällä puolestaan on oikeus 54 vapaapäivään.

Äitiysloman jälkeen äiti voi halutessaan pitää vanhampainvapaata. Vanhempainvapaan voi pitää myös isä. Tai vanhemmat voivat pitää sitä vuorotellen.

Onneksi edes EU suojelee synnyttäneitä äitejä!

Keskustelu perhevapaajärjestelmän uudistamisesta ja sen myötä nykyisen kotihoidontuen romuttamisesta käy kuumana. Esimerkiksi Akavan johdossa oletetaan, että raju perhevapaauudistus olisi yksi avaimista naisten työllisyysasteen nostamiseksi. Ministeri Kaj Mykkänen puolestaan twiittasi SAK:n mallille tukea, jota Hesarin pääkirjoitustoimittaja Teija Sutinen oli ehtinyt kehua ”huolella valmistelluksi”.

Naistenpäivä meni, poistetaan kotihoidontuki?

Nyt ne norjalaisetkin sanovat sen. Alle kolmivuotiaiden lasten äideillä on Suomessa Pohjoismaiden alin työllisyysaste. Eikä tämäkään riitä, vaan he väittävät, että tämä on tärkeä tekijä siinä, että suomalainen nainen ei etene johtotehtäviin. Luoko kotihoidontukijärjestelmä sen kuulun lasikaton uralle? Pitäisikö järjestelmää muuttaa, jopa poistaa koko kotihoidontuki kuten norjalaiset sanovat?

Ikäluokkien asemasodan julistus professori Korkmanilta!

http://www.hs.fi/talous/Suuret+ik%C3%A4luokat+haalivat+itselleen+etuja+jotka+nuoret+maksavat/a1397730148226

Mies, joka on saavuttanut elämänsä aikana paljon ja toimii edelleen korkeissa tehtävissä, on lähtenyt arvioimaan suuria ikäluokkia yhteinäisenä massana. Hesarin artikkeli on luonnollisesti hyvin kirjoitettu ja sinänsä asiallinen, mutta yksisilmäinen.

Tehdään nuorista naisista haluttavampia

Reilu viikko sitten, ennen kuin kansakunnan puheenaihe oli jääkiekko ennen kuin se oli tasavallan presidentin vaalikampanja, se yksi asia Suomessa oli, kuinka nuoret naiset eivät ole tarpeeksi haluttavia, työnantajille.

Jos viestin tuoja, perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner, olisi mies, hänet olisi ripustettu köyteen sukupuolielimistään. Tarkemmin asiaa kun miettii, on tunnustettava, että oikeassahan Ruohonen-Lerner on. Nuoret naiset eivät ole hyviä työnhakijoita. He ovat potentiaalisesti aivan liian kalliita.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä