JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Ase

Mies + laiton ase -> tuomio?

Tämä tarina on tosi! Näinhan sitä pitää vakuuttaa ennen kuin ihan höpöjä kirjoittaa. Ensimmäisessä kirjassani (omaelämänkerrallinen) tosin totesin alussa, että tarina on kuvitteellinen. Sitä ei tainnut kukaan uskoa.

Mutta nyt siis kerronkin tositarinan

Humalainen mies tapasi baarissa ryypätessään pari asekauppiasta. Kukaan ei muista mista se juttu lähti mutta paria pistoolia miehelle siinä esiteltiin. Kaupatkin sovittiin: Benelli ja patruunoita, 500 markkaa. 

Poliisisovelluksella turvallisuutta syrjäseuduille?

Utsjoen koulusurma herätti keskustelun poliisin vasteajoista, koska syrjäseuduilla poliisi ei saavu paikalle yhtä nopeasti kuin esimerkiksi Helsingissä. Sama ongelmahan koskee myös pelastuslaitosta, jolloin Helsingissä tapahtuneesta puukotuksesta voi tulla törkeä pahoinpitely, kun syrjäseudulla teko kääntyy pidemmän vasteajan takia tapoksi. Rapakon takana ns. active shooter –tapauksiin on otettu avuksi älypuhelinsovellus.

" Poliisi: Lähiöissä alkoi lähtölaskenta - asejengit tulevat."

Mielenkiintoinen tapa poliisilla ilmaista asia 

" Konfliktien ratkaiseminen väkivallalla on spontaania. Syy on arvoitus, sillä malli ei sovi demokraattiseen pohjoismaiseen yhteiskuntaan. " 

Tällä samalla logiikalla voitaisiin ihmetellä Big Macin, coca-colan, havaiji paitojen yleistymistä Suomessa. Eiväthän ne sovi pohjoismaiseen yhteiskuntaan, tai siis nehän ovat sopeutuneet kun yhteiskunta se vaan muuttuu koko ajan. 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä