JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Aseteollisuus

Tappavat aseet- luoti on halpa- ihminen ei.

Viimeaikoina olen miettinyt paljon yhteiskunnallisia asioita, sekä Suomea koskevia, että myös maailmanlaajuisesti. En halua alkaa puimaan yksistään Isis lapsia, tai äitejä, koska heistä ollaan niin montaa mieltä- että blogini vaan repeäsi kahtia. Itse olen sitä mieltä, että lapset olisi poikkeuslailla huostaanotettava väkivaltaiseen äärijärjestöön liittyneiltä vanhemmilta- koska vanhemmat ovat tietoisesti asettaneet lapsensa hengenvaaraan, ja moni on siellä kuollutkin.

Kansallinen ylpeys ja kuolettava velvollisuus - Koska on rauha?

Kun tiedetään Yhdysvaltain menneisyys ensimmäisen ja toisen maailmansodan kautta, on helpompaa ymmärtää myös niitä ratkaisuja, jotka päätyivät kahteen ydinpommiin Japanissa. Uhrilukujen suunnaton määrä Yhdysvaltain taistelussa tyynellämerellä ennakoi jo sodan lähestyessä loppuaan, että enempää Yhdysvaltain sotilaita ei voida uhrata.

Ase- ja turvallisuusbisnekseen tarvitaan lisää valtion ohjausta.

Ugandalainen tutkiva journalismi näyttäisi olevan nopeaa, tehokasta ja kekseliästä. Hs:n mukaan ugandalaistoimittaja oli nauhoittanut Suvi Lindenìn Patria jupakkaa koskevan haastattelun poliisiksi tekeytyneenä. Haastattelussa Linden toteaa, että he olivat etsimässä Ugandassa bisnesmahdollisuuksia ja että - ”(liikemiehen) tausta on kyberturvallisuudessa.

Näkökulma: Mitä ex-ministeri Lindén teki asekauppiaan mukana Ugandassa

Suomalainen liikemies menehtyi Ugandan Kampalassa viime viikolla. Tämän hetkisten tietojen mukaan mies kuoli sairauskohtaukseen, mutta henkirikoksen mahdollisuuttakaan ei ole voitu sulkea pois.

Poliisin tekemässä esitutkinnassa on Ylen mukaan selvinnyt, että suomalaismies esitti Ugandaan saapuessaan lentokenttäviranomaisille väärennetyn kutsukirjeen.

aseteollisuuden vahva nousu. Dwight D. Eisenhower 1960

Donald J. Trumpin presidentinvaalivoitto on selvä. Se mitä siitä seuraa on kysymys, johon kukaan ei oikein osaa vastata mitään. Yksi asia on kuitenkin varma - NATO - ovi taitaa olla loksahtanut Suomen osalta kiinni pysyvästi - ainakin seuraavan neljän vuoden ajan. Se mitä Trumpin voitosta seurasi oli kuitenkin aseteollisuuden markkinoiden valtaisa kasvu. Olemme ajautuneet pahimpaan väkivallan uhkaa huokuvaan kierteeseen sitten 1930 - luvun. Kukaan ei halua sanoa sitä ääneen, mutta tulevaisuutemme on todella huonoilla kantimilla. Vuonna 1960 Yhdysvaltain Presidentti Dwight D.

Markkinat eivät valehtele - aseteollisuus vahvassa nousussa

Markkinat eivät valehtele tai ole väärässä. Kun Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi varmistui, reagoivat osakemarkkinat notkahduksella. Tämä notkahdus on kuitenkin jo suurelta osaltaan korjaantunut pörsseissä. Se taas kertoo, että Trumpin uskotaan pakittavan hurjimmista vaalipuheistaan. Markkinoilla on varmastikin vielä varauksia, sillä Yhdysvaltojen talouspolitiikan arvellaan olevan tulevaisuudessa holtittomampaa, vaikka Trump ei kaikkia talouspoliittisia toimenpiteitään toteuttaisikaan. Mitään varsinaista paniikkia ei kuitenkaan ole havaittavissa.

Mikä meitä vaivaa? Oikeasti

Haluatko estää verilöylyä ja kärsimystä? Lopeta tukemasta niitä, jotka näitä tekevät. Haluatko edistää tasa-arvoa ihmisten keskuudessa? Kohtele ensin omia tasa-arvoisesti. Haluatko kritisoida muiden maiden sisäpolitiikkaa, vaikka omat asiasi eivät ole kunnossa? Hoida ensin ne kuntoon. Haluatko puhua muiden vioista, vaikka sinulla on omat vikasi? Osta peili ja katso sinne kunnolla. 

Sotateollisuuden nousu ja ilmavoimien teknologinen kehitys: Vappukatsaus 2016

Sotateollisuuden nousu ja ilmavoimien teknologinen kehitys: Vappukatsaus 2016

*

Elämme vaiheessa, jossa sotilaallinen varustautuminen ja sotalaiteteollisuus kaikkine elementteineen kasvaa poikkeuksellisella nopeudella, ja samoin kasvavat valtioiden budjettien suuret sotilaalliset hankekustannukset.  Käänne kylmänsodan päättymisen jälkeisten pitkien vuosien tilanteeseen on silmiinpistävän jyrkkä ja täydellä syyllä voimme sanoa: Maailman talouden kasvu on laantunut, mutta militarisaatio kiihtynyt.

*

Paavo Arhinmäen ratkaiseva kysymys

Eilisessä Yle:n eduskuntavaalien puheenjohtajatentissä oli vuorossa vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki. Tentin turvallisuutta käsittelevässä osiossa tuli kysymys Suomen puolustustusmäärärahoista ja asejärjestelmähankinnoista. Paavo Arhinmäki lopulta aiheellisesti kysyi: ”Rakennammeko todella kestävää rauhaa ja turvallisuutta sitä kautta, että maat panostavat entistä enemmän asejärjestelyihin? Mihin on kadonnut ajattelu siitä, että neuvotteluin pyrkisimme vähentämään asejärjestelmiä?

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä