JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Ennenaikaiset eduskuntavaalit

Miksi pääministeri Sipilä halusi nyt mittauttaa hallituksensa kannatuksen?

Miksi pääministeri Sipilä halusi nyt mittauttaa hallituksensa kannatuksen?

*

Tässä tilanteessa valtit, joskin heikot kortit, ovat pääministeri Sipilän käsissä:


Hän tiesi jo hyvän aikaa, oikeasti, että sote-valiokunta ei ehdi saada mietintöään valmiiksi hallituksen kaavailemassa aikatalussa, joten sote-juna työnnetään jälleen porukalla seuraavalle lähtöportaalle.

Kuka sieltä peräkontista seuraavaksi kurkistaa?

Vannon, etten ole ennustaja, mutta "Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) väläyttää hallituksen luottamuksen mittaamista jo tällä viikolla, mikäli sote- ja maakuntauudistus lykkääntyy aikataulusyistä." https://yle.fi/uutiset/3-10273657

Kirjoitin Maaliskuussa Puheenvuoroon "Tankatkaa Sipilän lentokone"! http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251622-tankatkaa-sipilan-lentoko... ja sama kaava toistuu uudelleen, kuten ennustin.

Timo Soini teki ennakoidusti oikean päätöksen

Soini ilmoitti |1, ettei ryhdy enää puolueensa puheenjohtajaehdokkaaksi.  Päivän politiikka on nyt Timon osalta illassaan – uudet haasteet odottavat. Tekeekö Soini nyt ”kataiset” ja pakenee Suomesta – ”vieläpä kesken kauden” – toivoo kuitenkin saavansa jatkaa ulkoministerinä. Kansa saattaa olla eri mieltä.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9492547

 

Onko Suomella opittavaa Ruotsin tavasta ratkoa hallitusongelmia?

Ruotsalaiset tekivät sen taas, eli yllättivät muun maailman kyvyllään löytää ”diskuteeraamalla” ulospääsy vaikeasta poliittisesta tilanteesta. Ruotsin ennenaikaisten vaalien peruminen sekä hallituksen ja oppositiopuolueista osan budjettisopimuksen löytyminen kertoo, että joskus politiikassa panokset on nostettava äärimmäisen koviksi, jotta voidaan löytää ratkaisu, jolla päästään eteenpäin.

Suomen kansa äänesti väärin

Komissaari "super" Jyrki Katainen tunnustaa, että kansa äänesti väärin ja hän joutui tukalaan tilanteeseen. Siksi hän ei halua tai halunnut keskustella ennenaikaisita eduskuntavaaleista, kun hän pelkäsi, että kansa äänestäisi taas pieleen.

Katainen jatkaa myös, että kun kansa äänesti väärin niin Euroopan nousu kestääkin nyt vielä 16 vuotta. Jos olisitte äänestäneet oikein koko kriisi olisi jo loppun käsitelty, eli taputeltu.

Virheiden tunnustaminen on viisauden alku

Suomi rämpii suossa, enkä tässä yhteydessä tarkoita ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen avausta soidensuojeluohjelman uudelleenarvioinnista, joka oli ilahduttavin uutinen hallituksesta pitkiin aikoihin. Se osoitti johtajuutta. Sellaista on ollut ikävä.

Meidän kokoomuslaisten on kyettävä tunnustamaan tosiasiat, ja tässä yhteydessä se tarkoittaa virheiden tunnustamista.

Kokoomus on tehokas taktiikkakone

Moni kansalainen ihmettelee miksi niin tyhjillä lauseilla pääsee Suomessa pääministeriksi. Moni ihmetteli oliko meillä varaa ylläpitää Jyrki Kataisen hallitusta 1]. Moni ei tiedä, että Kokoomus on mestari pelinrakentaja ja taktikko 2]. Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen 3] sanotaan olevan se suuri aivo kevyempien lausujien takana – kuinka Taru ohjailee pääministeri Alexander Stubbia?

 

Kolme pointtia - Alexander Stubb

Suomi sai ’kolme pointtia’ pääministerikseen. Alexander Stubb´in, Kokoomuksen uuden puheenjohtajan ulosanti on erityisen selvää, mutta sisältököyhää. Alex tulee toimeen niin sanotusta 500 sanalla. Esitys vielä lyhennetään kansan ymmärtämään muotoon – kolmeen osioon, joiden keskinäinen yhteisviesti kielii parhaiten mitä Stubb haluaa viestillään sanoa.

 

Miksi Stubb valittiin maamme pääministeriksi?

Kokoomustaktiikka puree jälleen. Veljet sopivat eroavalle pääministeri Jyrki Kataiselle postin EU-Brysseliin sekä monille yllättäen ja kansalle puolipelon hämmästyksellä puoluekokousedustajat nostivat Alexander Stubb´in Suomen pätkäpääministeriksi.

Kansa oli vähän aikaa sitten antanut europarlamenttivaaleista Stubb´ille kunnioitettavat 150.000 ääntä, ollen 30 prosenttia kaikista Kokoomuksen saamista äänistä, jotka taas edustivat noin kahdeksaa prosenttia maamme kaikista äänioikeutetuista.

 

Antti Rinne - vastuullisesti ennenaikaiset eduskuntavaalit!

Uusi demaripuheenjohtaja Antti Rinne voisi olla oikeasti pro ja hajottaa hallituksen. Demarikenttä valitsi työn, edunvalvonnan ja etujärjestön ohjenuorakseen. Rinne torpasi demariuudistaja Jutta Urpilaisen sellaisilla lauseilla, jotka hän on miltei kaikki jo pyörtänyt – ylläpitääkseen hallituskonsensusta 1]. Tässä tapahtuisi suuri virhe – Suomea ajatellen.

 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä