*

JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Inhimillisyys

Linkola on väärässä ja on häpeäksi Suomelle

Luin Pentti Linkolan haastattelun 16.8. Helsingin Sanomista. Linkola on jo 50 vuotta esiintynyt ekofilosofina. Kiitos Linkolalle mielipiteistä. Mutta voi itku. Mitä järkeä Pentti Linkolan selostuksissa on?

Kansaneläkelaitoksen toiminnassa yhä virheitä - mutta vain "pieniä"?

Kansaneläkelaitoksen toiminnassa virheitä riittää - niin paljon, että, jotta;

Kansaneläkelaitos ei  soveltanut lakia oikein kun se käsitteli erään toimeentulotuen saajan laskut ilman aiheetonta viivytystä. (apulaisoikeusasiamiehen päätös 28.7.).

Tuen saajan laskut, joiden eräpäivät olivat ajanjaksolla 1.2.-16.4.2017, maksettiin Kelan toimesta laskuttajille vasta 8.5.2017. Tästä aiheutui tuen saajalle viivästys-seuraamuksia.

Inhimillisyys takaisin Suomen politiikkaan,kiitos

Minusta ei ole inhimillistä palauttaa ihmisiä sotaa käyvää maahan. Nythän Suomi palauttaa maihin ihmisiä, joissa on sotatila, joissa pommit räjähtelee päivittäin. En erittele maita.

Minusta ei ole myöskään inhimillistä se ihminen ei saa hoitoa sairauksiinsa, vaikka ei olisi saanut oleskelulupaa tai turvapaikkaa Suomessa.

Nythän on muutama ikävä tapaus tullut ilmi jossa ihminen on kuollut koska ei ole saanut hoitoa. 

Nykyinen tai siis entinen hallitus on tämä antanut tapahtua. Siis Keskusta ja Kokoomus on tämän hyväksynyt perussuomalaisten painostuksesta. 

Suomalainen helvetinkone

Toinen vanhemmistani, joka kärsii muistisairaudesta, on ollut viime vuodet Espoon kaupungin yleisen edunvalvonnan alaisena.  

Hän on asunut avustetusti omassa huoneistossaan voittoa tavoittelemattomassa palvelutalossa, josta on päässyt tähän asti toistaiseksi ulkoilemaan omatoimisesti ja jossa eläminen on vielä ollut inhimillistä.  

Muistiongelmien takia hän ei kuitenkaan ole usein enää löytänyt tietään takaisin, ja hän on joutunut pyytämään apua lähialueen ihmisiltä ja välillä poliisi on tuonut hänet takaisin.

Nyt tippui hanskat - vaalikenttien ansiosta!

Vaalikentillä tapaa mielenkiintoisia ihmisiä ja nimenomaan laidasta laitaan. Koska uskon saaneeni hyvän kotikasvatuksen, olen jaksanut keskustella juuri näiden "laitojen" ihmisten kanssa. Enkä tällä tarkoita laitapuolen ihmisiä, vaan poliittisten laitojen ihmisiä, tai ihmisiä joiden näkemykset eri asioihin ovat aika lailla pois keskiverrosta.

Moninaisuus on rikkautta / osa 3

 Kuinka syvä kohtaaminen voi olla ilman yhteistä sanallista kieltä, ja kuinka hyvän pysyvän jäljen se jättää?Pohdin tätä kirjoittaessani kohtaamisestani turvapaikanhakijoiden kanssa.He toki olivat saaneet myöntävän lausunnon UNHCR:n eli Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain keskuksen kautta, siis ryhmä tuli ent. Burman, nykyisen Myamarin alueelta. Bussilastillinen vanhempia naisia, joukossa muutama mies, yksi heistä oli syntynyt ja elänyt vankileirillä koko elinikänsä. Naiset kävelivät kyyryssä, raiskatut ja nöyryytetyt, kuiskivat hiljaa toisilleen ,jottei heitä niin huomattaisi.

Kuntavaalipuhe - Ihmisen pitää olla päätöksenteon keskiössä

Sä näet ympärillä vallitsevan menon, joka hirvittää heikompaa.

Kilpailua ja tehokkuutta korostavassa yhteiskunnassa vähäosaisen osa on vikistä ja jäädä jalkoihin.

Näin ei kuulu olla.

Aikamme politiikassa korostetaan jokaisen mahdollisuutta pärjätä, suoranaista velvollisuutta olla menestyjä.

Kaikki eivät kuitenkaan pärjää.

Osa tippuu kyydistä. Se ei ole läheskään aina ihmisen oma vika. Siitä ei tule syyllistää. Kaikki eivät vain ole menestyjiä.

Pakolainen ilman vadelmavenettä

Blogin venäjänkielinen versio löytyy suomenkielisen version alta / Версия блога на русском языке расположена под финским текстом

 

Ihminen, tekniikan renki

Vanha sananparsi ”tuli on hyvä renki mutta huono isäntä” on nykyään merkityksellisempi kuin arvaammekaan. Tulihan on pohjimmiltaan tekniikkaa, ja kun tarkastelemme tekniikan osuutta ihmiskunnan viime vuosisatojen kehityksessä, huomaamme joutuneemme vaarallisen isännän valtaan.

Syrjäytyminen selätettävä syrjässä

 

Perussuomalaiset on puolueena se poliittinen taho, mikä kantaa aidosti ja kokonaisvaltaisesti eniten huolta maamme syrjäytyneiden ja syrjäytymisuhan alla olevien lähimmäistemme eduista ja asioista. Näin on jo siksi, että PS on lähellä tätä usein unohdettua kansanosaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä