JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Lauttasaari

Lauttasaaren Silta: järjetön päätös heikentää yhteysinfraa Helsingissä

Lisää tilaa jalankulkijoille ja kalastajille, pyöräilijöiden tila pidetään ennallaan. Sillalta varataan tilaa myös lumen väliaikaiseen säilytykseen, sekä mahdollistetaan kesäisten kävelyiden lisääntyminen. Remonttiaika kevyt 3 vuotta 1+1 kaistalla, asukkaidemme arjen piristäjäksi.

 

Helsingin Sanomat 27.11. uutisoi kuitenkin kärjellä ’Lauttasaaren sillalta nipistetään yksi autokaista pyöriä ja kävelijöitä varten’. 

Tekojää Lauttasaareen

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut.

Liikuntapaikkarakentamissuunnitelmissa mainittu Jätkäsaaren liikuntapuisto ei ole ratkaisu Lauttasaaren ja asukkaiden tarpeisiin. Kasvava Lauttasaari on kärsinyt laahaavista palveluista, erityisesti lapsiperheet, joita tekojää myös palvelisi. Lauttasaaressa on Helsingin suurin ala-aste, LYK ja monet päiväkodit vailla luistelumahdollisuutta.

Helsingin talousarvioesitys 2018: joustava Helsinki

Helsingin valtuustossa käytettiin tänään talousarvion käsittelyn yhteydessä noin 70 puheenvuoroa. Tässä oma puheenvuoroni tältä illalta. 

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut. 

Näin kärkeen, kiitos kaikille budjetin valmisteluun osallistuneille. 

Luonto on lääke, stressiinkin

Lähiluonto on henkireikä.

Miten rentouttavaa onkaan ukkossateen pisaroiden ääni, osuessaan meren pintaan; mietin jo jokin aikaa sitten seuratessani Teemalta Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän elämää Harun luodolla.

Vaalitentti Lauttasaaressa

Lauttasaari-lehti ja Lauttasaari-seura ovat ansioituneesti kysyneet kaikkien Saarella asuvien kuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä ajankohtaisiin asioihin, otsikolla 'Ehdokkaiden vaalitentti'.

Lauttasaaressa puhuttaa ensisijaisesti perässä laahaavat lähipalvelut, mittavat merentäytöt, kaupunkibulevardit .. näistä tulevan vaalikauden tavoitteista Lauttasaaressa jo aiemmin kirjoitinkin.

Rakkaudesta Helsinkiin

Maailman muuttuessa ympärillä nopeasti, tarvitsemme pieniä ja suuria kiinnekohtia lähiympäristössämme. Kaupungissa puistot ja rannat ovat niitä paikkoja, missä käydään läpi elämän käännekohtia ja joihin liittyy vahvoja muistoja. Ihminen tarvitsee juuret.

Vielä sadan vuoden päästäkin

vaikuttaa yleiskaava, kirjoittaa HS Kaupunki tänään (HS 16.10.2016).  

Kuntavaalit 2017 Helsingissä: tulevan vaalikauden tavoitteista Lauttasaaressa

Lauttasaari-lehti teki haastattelun, jossa eri puolueilta kysyttiin näkemyksiä menneestä kaudesta sekä tulevan vaalikauden tavoitteista: Mitkä ovat kaksi tärkeintä asiaa Lauttasaaressa seuraavalla vaalikaudella? Entä onko Lauttasaaren ääni kuulunut riittävän hyvin kaupunginvaltuustossa? Haastattelut julkaistiin torstaina 6.10.2016 ilmestyneessä Lauttasaari-lehdessä. Tässä osaltani haastattelu kokonaisuudessaan:

 

Mitkä ovat kaksi tärkeintä asia Lauttasaaressa seuraavalla vaalikaudella?

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä