JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Microsoft

Median riippumattomuudesta

Msn-Suomeen ja moneen muuhunkaan mediaan ei kannata luottaa ollenkaan

Kuka kurkkii ikkunoista?

Windows-käyttäjien tietokoneille on tänä keväänä putkahdellut vaatimuksia päivittää käyttöjärjestelmä maksutta Windows 10:ksi. Ilmaisia lounaita – tai käyttöjärjestelmiä – ei kuitenkaan ole olemassa. Windows 10:n kohdalla käyttäjät maksavat päivityksen käytännössä yksityisyydellään.

Loistokauppa?

Suomen ja Nokian on  viime päivinä väitetty olleen hyvin onnekkaita sen vuoksi, että Microsoft saatiin vajaat kolme vuotta sitten ostamaan Nokialta myöhemmin arvottomaksi osoittautunut matkapuhelinliiketoiminta runsaalla viidellä miljardilla eurolla. Kannnattaa kuitenkin miettiä kahdesti ennen prosessin lopullisten voittajien ja häviäjien julistamista.

Miten kauppa syntyi

Alasajojen päivä

Microsoftin ilmoitus matkapuhelinliiketoiminnan alasajosta ja hallituksen päätös Talvivaaran kaivostoiminnan lopettamisesta ovat isoja asioita koko Suomen talouden ja yhteiskunnan kannalta. Toivottavasti niistä osataan ottaa oppia.

Microsoft

Suomalainen osaamismyytti kuopattiin lopullisesti

Ainakin 90 – luvun kultaisista menestysvuosista lähtien on hehkutettu suomalaisten erityisosaamista varsinkin ict:n alalla. Voi olla, että 20 vuotta sitten harvempi osasi naputtaa silloista yleellisyysesinettä, tietokonetta. Tänään on asiat toisin. Yksistään Kiinassa ja Intiassa valmistuu vuosittain koko Suomen väkiluvun verran uusia tarmokkaita insinöörejä valmiina valtaamaan paikkansa ankarilla globaaleilla työmarkkinoilla.

Tietoturvapolitiikan vähättely riskialtista puuhaa

Tietoturvapolitiikka mielletään yleisemmin vain yritysten ja eri palveluntarjoajien harjoittamaksi toiminnaksi. Yhteiskunnallisessa poliittisessa keskustelussa tietoturva saa hämmästyttävän vähän huomiota. Julkishallinnolliset tietoturvaratkaisut eivät ole yhdentekeviä laajemmassa turvallisuuspoliittisessa kontekstissa.

Missä on inhimillisen surun (lisätalousarvion) raja?

Kun Microsoft ilmoitti irtisanovansa Suomesta peräti 2300 työntekijää, heräsivät suomalaispäättäjät. Monet osoittivat suruvalittelunsa työpaikkansa menettäneille Androidilla tai iPhonella. Tuore valtiovarainministeri Alexander Stubb osasi kertoa, että Microsoftin irtisanomiset otetaan huomioon syksyn lisätalousarviossa. Nyt tuon budjetin aika on koittanut. Mutta ihan mielenkiinnosta: Missä kulkee lisätalousarvion raja?

Nokia, Suomi

Pari vuotta sitten, kun tuli tietoon se, että Nokia myy puhelinliiketoimintansa Microsoftille, alkoi Suomessa maan suruun verrattavissa oleva ilmiö. Revittiin omat vaatteet ja ja kaikki levittivät tuhkaa päälleen. Media ja some kirjoittivat Stephen Elopin olevan myyrä, jonka tehtävänä oli tuhota Nokia. Viimeisten osavuositulosten perusteella koko mobiilipuhelinalalla ei mene kovin hyvin, kaikkein huonoiten Microsoftin puhelimilla.

Rehn nyt turpa kiinni Microsoftin datakeskuksesta

Jopa 2300 Suomen microsoftilaista voi menettää työnsä. On erittäin ikävää, että näin on tapahtunut, toivon jaksamista irtisanottaville ja heidän perheilleen. Oma ja kaveripiirini huomio on asiassa keskittynyt elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) sanomisiin. Rehn jankkaa jankkaamasta päästyään kuinka Suomeen pitäisi saada "Microsoftin lupaama datakeskus".

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä