JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Nord Stream kaasuputki

Suomi ainoana Itämeren rantavaltiona hyväksymässä Nord Stream 2 kaasuputken ?

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi luvan Venäjän ja Saksan välille sijoitettaville Nord Stream 2  maakaasuputkille Suomen talousvyöhykkeellä.

Onko Suomi ainoana Itämeren rantavaltiona hyväksymässä Nord Stream 2 kaasuputken ?

*****

Sipilän hallituksen väärä ja oikea – ydinaseet ja kaasuputki!

Kansaa kiinnostaa kovasti kaksi konkreettista hallitusasiaa – käytännönläheiset North Stream 2 – kaasuputki (-putket/ putkipari) sekä käytännöllinen/ käytännönläheinen suhtautuminen ydinaseiden kiellon allekirjoituksen kirjoittamattomuuteen! --- Kaasuputkessa Sipilän hallitus on oikeassa, jopa kaukoviisaasti, mutta ydinaseissa väärässä – jopa kohtalokkaasti.

 

1. Nord Stream 2

Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimaloiden vartijoilla kovat piipussa

Suomen neljää ydinvoimalaa Olkiluodossa ja Loviisassa valvovat aseistetut turvahenkilöt. Säteilyturvakeskuksen toimistopäällikön Tapani Hackin mukaan käytäntö alkoi runsas kymmenen vuotta sitten. Aseet ovat olleet käytössä yli kymmenen vuotta. Säteilyturvakeskus ei kerro julkisuuteen, kuinka paljon vartijoilla on käytössään aseita tai minkälaisia ne ovat. Julkisuuteen ei kerrota edes sitä, kuinka paljon suomalaisissa ydinvoimaloissa on vartijoita.

Aika yllättävä tieto, Suomessakin siis vartioidaan ydivoimaloitamme aseellisesti.

Onko Venäjä aloittamassa painostustoimet Suomea kohtaan Nord Stream 2:ssa?

Uutistoimisto Tassin sivuille ilmestyi eilen 6.12.2016 Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi kirjoitus, jonka otsikko oli ”Приходько: РФ рассчитывает заручиться поддержкой Финляндии "Северного потока - 2" (Tass 6.12.2016). Vapaasti suomennettuna: ”Prihodko: Venäjä otaksuu saavansa Suomen apua ’Nord Stream 2:ssa’”.

Myös Nord Stream 2-kaasuputkea ei tule rakentaa

Ukrainan tapahtumien myötä kaasuputkihankkeita Venäjältä Eurooppaan on peruuntunut tai peruuntumassa. Uusien kaasuputkien rakentamisen estäminen Venäjältä Eurooppaan on oikeaa politiikkaa EU:lta.

Jo peruuntuneet hankkeet ovat Mustanmeren ali Venäjältä Eurooppaan kulkeva South Stream-kaasuputkihanke ja Turkin kautta kulkeva Turkish Stream-kaasuputkihanke. Nyt keskustellaan Nord Stream 2-kaasuputkihankkeesta.

Venäjän karhu ei enää uinaile

Venäjän uusi tsaari on jo ilmeisen pitkään toteuttanut suunnitelmaansa Euroopan uudelleen jakamiseksi.

 Kleptokraattisen valtion johtaminen ilman kansan suosiota on hyvin hankalaa ja vaarallista. Suosio saavutetaan tunnetusti helpoimmin suuntaamalla kansan huomio ulkopuolelta uhkaavaan vaaraan.

 Ukrainan kiinnostus länteen antoi Venäjälle oivan tekosyyn toteuttaa suunnitelmansa ensivaihe. Hyökkäys Krimille ja Itä-Ukrainaan oli hyvin toteutettu hanke ja lisäksi täysin vapaa muun maailman mukaan tulon uhkasta. Länsi ei halunnut riskeerata sodalla.

Geopoliittista shakkia

Geopoliittista shakkipeliä

Länsi on tukenut Ukrainan "demokraattista kehitystä" miljardeilla dollareilla. Tämä politiikka kulminoitui Ukrainan "kansannousuun", joka ajoitettiin Venäjän olympialaisiin.

Olisi tarvittu viisautta jo v. 2009

Alle siirretty blogi on kirjoitettu v. 2009, jolloin Nord Stream kaasuputken luvista väännettiin kättä. Lupa-asioissa eniten kunnostautui entinen pääministeri Paavo Lipponen, joka toimi avoimesti venäläisyhtiön lobbarina.

Kannattaa lukea!

-"Kaasuputkiyhtiö Nord Stream rakentaa putkea Venäjältä Saksaan täyttä päätä. Hanke on mahtava; kokonaispituus yli 1200 kilometriä, matkan varrelle nousee mm.seitsemän jättikokoista pumppuasemaa, joista tärkein rakennetaan lähelle Viipuria.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä