JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Raja

Rajakuntien ja valtion yhteistyölle luotava oma vakiintunut toimintamalli

 

Oma työni Kuhmon kaupunginjohtajana on avannut uudella tavalla itselleni paikallisen rajayhteistyön merkityksen.  Elämä rajan pinnassa on erilaista. Rajayhteistyö konkretisoituu joka kuukausi tapaamisten, yhteydenottojen ja keskustelujen muodossa. 

 

Suomessa ollaan tarkkoja rajoista - laki määrää niin!

Mikko Kärnä herätti noin viikko sitten keskustelua metsäpalovaroituksen noudattamisesta. Suomessa metsäpalovaroitus annetaan aina jollekin tietylle tarkkarajaiselle alueelle, kuten tiettyyn maakuntaan. Mielenkiintoista onkin, että jos esim.

Suomi otti ahteriin Lapin rajakiistassa

Iltapäivälehdet otsikoivat tänään laajasti Suomen ja Venäjän rajakiistasta,  jossa Suomi otti kuvaannollisesti ahteriin ja vikisi, kun Venäjä näytti alueellista mahtiaan. Osa suomalaispoliitikoista jo ehti liputtaa voittoa kiistassa,  mutta tuoreet ulkoasiainministeriön dokumentit paljastivat karun totuuden. Jos Suomella oli jotain yleviä tavoitteita kiistassa, taisivat tavoitteet lentää Venäjän tuulettimen läpi niin kuin se entinen kakka. Roiskeita siis tuli, mutta onneksi tämäkin saatiin puhuttua kansalle hienona voittona.

Puheenvuoron mielenosoituskertomuksia ym.


En usko silmiäni, kun havaitsen mitä media painottaa, ja jättää painottamatta nykyisestä laittomastasiirtolaiskatastrofista ja sen seurauksista.

Ruudussa hymyillen seuraavat vieraan valtion ohjaamaa kansakuntamme vahingoittamista.

Eduskunnan kyselytunnillakin jutellaan kaikesta muusta paitsi.

Suomen on palautettava rajavalvonta Tornionjoella

Suomeen suuntautunut maahanmuutto on paisunut kohtuuttomiin mittoihin.

Viikonlopun aikana seurasin Ruotsin televisiota. Siellä kauhisteltiin sitä, että rajan yli oli tullut yhden päivän aikana tuhat maahanmuuttajaa, mikä oli ollut kaikkien aikojen ennätys. Suomen luku oli samana päivänä 600. Se on suhteellisesti enemmän kuin Ruotsiin tulleiden määrä, mutta naapurimaahamme tulleethan eivät jääneet sinne, vaan suurin osa heistä jatkoi Suomeen tai Norjaan.

#maanantai

”Maanantaiaamuna krapula ja vapina…”, ”Tahdon olla juovuksissa aina sekä maanantaina…” ja ”Maanantai taas saapuu aivan liian aikaisin kai”. Laulut sen kertovat; meillä on ongelma maanantain kanssa. Mitä pahaa maanantai on tehnyt, että siihen liittyy paljon kielteisiä mielleyhtymiä. Miksi ylipäänsä rakennamme itsellemme ajattelumalleja, joissa 1/7-osa elämästämme muka jotenkin olisi kurjaa?

 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä