JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Robotti

ROBOSEX lähitulevaisuuden miljardibisnes

”Moi Matti, miten menee”, kysyy ROBOSEX-ilotalon pitäjä vastaanottotiskillä tervehtiessään asiakasta.

”Ei tässä ihmeempää, mutta onko sulle tullut jo se uus aasialainen typykkä?”

”On, se on vielä varastossa. Purin sen jo paketista ja latasin valmiiksi. Uudella akulla käyttöaika on jo useita tunteja. Mennäänkö katsomaan?”

”Vau, mutta sehän näyttää tosi hyvältä, mitat kohdillaan. Taidankin ottaa sen nyt tänään. Onhan sulla vapaa huone?”

Robotit = tulevaisuus

Laivat siirtyvät automaatioon. Siis robottiohjaukseen. Samaa on kuultu autoista jo kauan. Mutta - loppujen lopuksi pitää kysyä: kumpi on parempi ajamaan? Itsekin olen sen verran ohjelmoinut, että osaan antaa tuohon yhden ja oikean vastauksen: robotti on parempi - ei tule inhimillisiä virheitä.

Ovatko robotit robotteja vai "robotteja"?

Robottien määrä kaikkialla yhteiskunnassa on lisääntynyt huomattavasti viimeksi kuluneen vuoden aikana. Roboteista on tullut osa jokapäiväistä elämäämme, liki huomaamattamme. Lähes jokaisesta kodista löytyy nykyisin jonkinlainen robotti.

Suomessa maailman hitain robottiohjelmisto

Suomessa on otettu käyttöön robotti. Oletan, että kyseessä on ohjelmisto jolla suoritetaan tieteynlaista datankäsittelyä. Nyt käyttöönotettuun ohjelmistoon lienee ohjelmoida koodannut loopin jotta hakemusten käsittely ei olisi liian nopeaa.

Käytännössä asuntohakemukset täytetään netissä. Robotti, eli ohjelmisto, sitten hoitaa hakemusten alustavan käsittelyn, joka tässä tapauksessa vie uutisen mukaan vain noin puolet siitä ajasta mitä hakemusten käsittelyyn kuluisi jos sen hoitaisivat ihmiset käsityönä.

Pian robotit paistavat Hesburgerin hampurilaiset

Heikki ”Hese” Salmelan ulostulo työehtosopimusjärjestelmän tiimoilta oli liikuttavan vanhanaikaista. Salmela yritti Aamulehden haastattelussa 3.3.2016 (julkaistu ainakin Aamulehden printtiversiossa) kivenkovaa väittää, että tuolla ulostulolla ei ole mitään tekemistä Hesburgerin kannattavuusongelmien kanssa. Ongelmathan kulminoituvat juuri henkilöstökustannusten kasvuun. Oletetaan, että Salmelan mielipide oli vilpitön.

 

Robotti autokuskina?

 

Robottiautoja testataan maailmalla.

 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä