JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen Keskustan puheenjohtaja

Keskusta pelkää eikä pysty katsomaan peiliin kuten ministeri Lindström

Sipilän hallitus sai paljon tuhoa aikaan. Sen sijaan, että ottaisi opiksi virheistä, etenkin keskustan johto väittää laittaneensa Suomen kuntoon. Toki työllisyys parani kansainvälisten suhdanteiden avittamana mutta tällä retoriikalla yritetään yhä peitellä vakavia tuhoja.

Kun seuraa hallitusneuvotteluja voi kadunmieskin huomata, että Suomen talous ei ole kunnossa.

Tässä syy miksi Sipilä ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta vasta syyskuussa.

Julkisuudessa ei ole esitetty uskottavaa syytä miksi Sipilän luopuminen puheenjohtajuudesta kestää melkein puoli vuotta. Filosofi Machiavellin mukaan viisas ruhtinas ei pidä sanaansa, jos siitä voi koitua hänelle itselleen vahinkoa. Töpeksinyttä Sipilää voitaisiin pitää röyhkeänä, jos hän jatkaisi muina miehinä. Sen sijaan vasta suostuttelun jälkeen uhrautuminen kohentaisi imagoa huomattavasti. 

Keskustan järjettömät vaalilupaukset

Puolue haluaa lisätä julkisia menoja, keventää verotusta ja vähentää velanottoa. Pääministeri haukkuu SDP:n puheenjohtajaa himoverottajaksi mutta oma puolue huijaa äänestäjiä törkeästi ja suoraan.  

Millä pääministeripuolue sitten lunastaisi nämä taikatemppumaiset lupauksensa? Puolue pitää häikäilemättömästi keinot piilossa miten se aikoo nämä kolme lupausta toteuttaa. Äänestäjiltä huijataan ensin äänet ja sen jälkeen paljastetaan keinot vaalien jälkeen jos pääministeripuolueena hallitukseen pääsee. Näillä kannatuslukemilla sitä ei tule tapahtumaan. 

Paavo Väyrynen putsasi pöydän!*

Paavo ilmoitti kerrasta asiat selväksi – hän erosi perustamastaan Kansalaispuolueesta, jonka idea oli ja on edelleen jotain aivan muuta kuin yleisesti ajatellaan ja tiedetään. Nyt kuitenkin Paavo Väyrynen putsasi kentän ja ryhtyi puhtain asein taisteluun Keskustan puheenjohtajuudesta – tuoden todellisen vaihtoehdon.

Uutispommi: Keskusta myöntää: Paavo Väyrynen on oikeassa.

Keskustan puoluesihteeri Ovaska pudotti varsinaisen uutispommin Radio Suomen Tampereen aamulähetyksessä (Yle uutiset). Ovaska sanoi, että lopullisen päätöksen Paavo Väyrysen vaalikelpoisuudesta tekee kesällä Keskustan puoluekokouksen menettelytapavaliokunta.

Sininen hetki – Väyrysen ajatukset

Otsikko on kryptinen, kuten oivaltamattomien ajatuksenjuoksu – esimerkkinä käyköön kansanedustaja – sininen hetki elämässä – Simon Elo. Elo kummastelee [1 Paavon käänteitä, joissa on yksi selvä, kirkas ja arkikansalaisten ymmärtämä viesti – Ollaan tultu kilpailemaan tilanteessa, jossa päätetään Suomen linjasta – vuosiksi eteenpäin. *

 

Simon Elo edustaa prosenttiliikettä

KaPuloita KePun rattaisiin

Paavolta eivät yllätykset lopu. Torstaina 1.2. julkituotu tavoite lähteä haastamaan Juha Sipilää Keskustan puheenjohtajan paikalta puolueen kesän puoluekokouksessa oli jopa Paavon mittakaavassa uutinen. Mutta Paavo ei olisi Paavo, ellei haasteeseen liittyisi myös vaihtoehto: jos Paavoa ei valita puheenjohtajaksi, hän eroaa Keskustasta. Pelin politiikkaa? Sitä juuri. Keskustan puoluekokousedustajat eivät oikeastaan äänestä puheenjohtajasta, vaan Paavon jatkosta puolueen riveissä. Se on enemmän henkilökohtainen kannatusmittaus, kuin puheenjohtajavaali.

Paavo Väyrynen teki rehdin päätöksen – Keskustan puheenjohtajaksi

… tai toinen vaihtoehto on päättää kaksoisjäsenyys. Paavo lähtee, ellei Keskusta valitse häntä puheenjohtajaksi *. Sotkamon puoluekokouksessa Keskusta ratkaisee pitkälti Suomen linjan! Tämä tuntuu uskomattomalta, mutta näin se on. Presidentinvaaleista kansa valitsi 42 prosentin voimalla istuneen presidentin uudelle kuusi-vuotiseksi jaksoksi [1 … Se siitä ja vilpittömät Onnittelut Saulille.

 

Katri Kulmunista uusi pääministeri?

Keskusta edestä keskusta takaa. Miten keskustalainen politiikka tänään makaa? Gallup ei syleile nyt kepua, siitä on kokoomuslaisille etua. Keskusta ei ole noussut Helsingissä suosituksi, voidaan hyvällä syyllä kysyä miksi?

Keskustan ahdinko stadissa on niin suurta, että heidän kunniapuheenjohtajakin veljeilee mieluimmin krisujen kuin omiensa kanssa. Sanon omien siksi, että Paavo Väyrynen vannoo olevansa vieläkin Suomen Keskustan jäsen, kaikesta huolimatta.

"Kanki" Kaikkosen kuningasajatus!

Muutama vuosi sitten "Kanki" Kaikkonen, esitti eduskunnassa, että kotiinsa maahanmuuttajan ottaneelle maksettaisiin vuokra ja ruokarahaa. Innoituksen eduskunta-aloitteelle Kaikkonen sai pääministeri Sipilän kutsusta sijoittaa Kempeleen kotiin 20 maahanmuuttajaa.

En tiedä onko Kaikkosen lakialoite edennyt kuinka pitkälle, mutta pääminister Sipiläi olisi saanut hylkäämästään kodista karkeasti arvioiden 6000 euroa/kuukausi vuokraa.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä