JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Vihreä talous

Haloo? Kuuleeko tulevaisuuden työpaikat?

Viime vuosituhannen lopussa ihmisillä oli ongelma. Bisnesmaailma globalisoitui vauhdilla ja muuttui vuosi vuodelta impulsiivisemmaksi. Mutta kommunikaatio oli hidasta, ja lankapuhelin oli edelleen kiinni seinässä. Onneksi matkapuhelin eli kännykkä tuli ja mullisti viestinnän.  Talous kiitti. Suomalaiset tarjosivat tuolloin kysyntään laadukkaan tuotteen: Suomi menestyi. Mistä tulevaisuuden menestystarinat sitten luodaan?

Vihreä talous on kaikkien etu

Haluammeko nähdä tulevaisuudessa Äänekosken biotuotetehtaan kaltaisia jätti-investointeja vai Olkiluoto 3:n kaltaisia farsseja?

Haluammeko tukea hajautettua kotimaista energiatuotantoa sekä lisätä kotimaista energiakysyntää ja huoltovarmuutta vai maksaa 8,5 miljardia euroa tuontipolttoaineista, olla riippuvaisia Venäjän energiantuotannosta ja maksaa kuluttajina ylihintaa sähköyhtiöille sähkönsiirrosta.

Biotalouden kehittäminen perustuu luonnonvarojen älykkääseen ja tehokkaaseen hyödyntämiseen tuotteiden, ravinnon, energian ja palveluiden tuotannossa.

Enemmän töitä, vähemmän saasteita

Jotta voisimme taata kohtuullisen toimeentulon kaikille eurooppalaisille, tarvitsemme työtä. Eurooppa tarvitsee yhtälailla uusia työpaikkoja kuin vanhojen työpaikkojen säilyttämistä. Työpaikkoja ei synny ilman talouskasvua.

Vihreän talouden kautta kestävään kasvuun

Euroopan unioni ja euroalue ovat peruskorjauksen tarpeessa. Lukuisia ongelmia ei voi kieltää eikä kritiikkiä juosta karkuun. Kysymys kuuluu, mitä pitää vaihtoehtoisesti tehdä. Pelkkä ylevä tavoite yhtenäisestä Euroopasta ei oikeuteta Euroopassa jylläävää talouskuripolitiikkaa, sosiaalista eriarvoisuutta tai ilmastonsuojelun viivyttelemistä.

 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä