JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhdysvaltain vaalit

Biden demokraattien todennäköisin presidenttiehdokas

Yhdysvaltain entinen varapresidentti Joe Biden on odotetusti lähtenyt mukaan tavoittelemaan Demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta. Hän on 21. henkilö, joka on virallisesti asettunut ehdolle puolueensa esivaaleissa.

Presidentinvaalit 2018 on Suomen suuri koitos torjua Venäjän vaikutusyritykset

Ensi vuonna ja sitä seuraavana vuonna Venäjän presidentti Vladimir Putinin kalenterissa on monta punaisella ympyrällä merkittyä päivää.

Punaisten ympyröiden merkinnät aloittaa Hollanti, koska Hollannin parlamenttivaalit pidetään maaliskuussa 2017. Tällä hetkellä suunnittelussa oleva tarkka vaalipäivämäärä on keskiviikko 15.3.2017.

Onko Isoviha-filmi russofobiaa?

# Maanantaina 7.11. katselin televisiosta Ylen kanavalta kotimaista elokuvaa Isoviha vuodelta 1939. Tuolloisessa talvisotaa edeltäneessä ilmapiirissäkin se oli liian kovaa kamaa esitettäväksi ja joutui sensuurin kynsiin. Sitä näytettiin kyllä talvisodan aikana ilmeisesti taistelumoraalin vahvistamiseksi, sillä ensiesityspäivä on 17.12.1939. Tuossa elokuvassa kasakka ottaa kaiken irtonaisen, jopa naisen. Repliikeissä on realistista ryssävihaa. Ennen talvisotaa ja taas välirauhan aikana tuo elokuva otettiin siis sensuurin haaviin.

Valtasuhteiden muutos näkyy Yhdysvaltain gallupeissa

Toisen vaaliväittelyn alla julkaistu nauha käynnisti "kourintakohun" Donald Trumpin ympärillä, joka on entisestään kasvanut useiden naisten tultua julkisuuteen omien kokemuksiensa kanssa. Joukkoon on mahtunut myös suomalaisia missikandidaatteja. Trumpin menneet kommentit ja nykyiset vastaukset syytöksiin ovat saaneet useat republikaanivaikuttajat irtisanoutumaan (jälleen kerran) hänen presidentinvaalikampanjasta.

Rima oli asetettu valmiiksi matalalle mutta Trump alitti sen silti

Republikaanien Trumpilla sininen kravatti ja demokraattien Clintonilla punainen puku. Näistä lähtöasetelmista ehdokkaat käynnistivät ensimmäisen vaaliväittelynsä. Värivalinnat olivat tietoisia. Ääniä näillä ei tule mutta ovat Yhdysvaltain politiikassa perinteinen osoitus ehdokkaan "kyvystä" ylittää puoluerajat.

Vaaliväittelyssä Clintonilla on vain hävittävää.

Muutaman tunnin kuluttua Hillary Clinton ja Donald Trump kohtaavat ensimmäistä kertaa kasvotusten Yhdysvaltain presidentinvaalien vaaliväittelyssä. Koskaan aikaisemmin, sitten Kennedyn ja Nixonin kohtaamisen vuonna 1960, ei väittelyllä ole ollut näin suurta painoarvoa vaalien loppuratkaisussa.

Perinteisesti vaaliväittelyissä ehdokkaan on ollut helpompi epäonnistua kuin onnistua. Pienikin harha-askel olemuksessa tai sanoissa on riittänyt suistamaan ehdokkaan pois tieltä kohti Valkoista taloa, tämän ovat kokeneet karvaasti niin Nixon, Ford, Bush vanhempi kuin myös Al Gore.

Republikaanien puoluekokous: osa 2 "Trump's Triumph"

Kesäkuun 16. päivänä 2015 Donald Trump laskeutui vaimonsa kanssa New Yorkissa sijaitsevan pilvenpiirtäjänsä aulaan ja ilmoittautui asettuvansa ehdolle Republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi. Vuosi sitten New Yorkissa alkanut matka huipentui viime yönä puoluekokouksessa Clevelandissa, jossa Donald J. Trump asetettiin republikaanien ehdokkaaksi Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi.

New Hampshire ei tarjonnut yllätyksiä

Eilinen spekulaationi New Hampshiren esivaaleista on nyt todellisuutta ja yllätyksiä ei tapahtunut. Demokraateilla Sanders otti odotetun voiton ja republikaaneilla marssijärjestys muuttui Iowasta ennustetusti.

Republikaanit

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä