JuhaniVehmaskangas Huomenna kaikki on... - paremmin?

Kaikki blogit puheenaiheesta Realismi

Suomalaisten hyvinvointi riippuu henkilöautoista myös tulevaisuudessa

Moni kiskoi alkkarit vakoseen Kokoomus​'en "Autot kuuluvat teille"-kampanjasta, vaikka se on raikas tuulahdus realismia tässä kiihtyvässä tyhjien vaalilupausten sekä moraalisäteilyn ilotulituksessa. Pyytäisin jokaista kriitikkoa kertomaan, että eivätkö autot kuulukaan meille suomalaisille? Ja jos ei, niin millä me liikumme jatkossa?

Integraatio vastatuulessa: kommentaari Lindenin analyysista

Kirjoitus julkaistu alun perin Vastavalkea-verkkojulkaisussa: https://vastavalkea.fi/2016/12/31/integraatio-vastatuulessa-kommentaari-lindenin-artikkelista/​

Johdannoksi: globalisaatio, Brexit & Trump

Populismi, realismi, idealismi näistä puhutaan, mitä ne ovat?

 Ruohonjuuritasolla piti käydä tarkastamassa kyseiset sanaheitot vanhan ajan tietosanakirjasta, Suomalainen sivistyssanakirja, etten mutuilis.

Populismi  poliittisia virtauksia ja liikkeitä, joita leimaa kansansuosion  tavoittelua poliittista  todellisuutta  yksinkertaistaen ja kärjistäen ja siihen liittyvä kansankiihotus.

Realismi totuudentaju, tosiasioiden huomioon ottaminen.

IIdealismi epäitsekäs pyrkimys ihanteiden toteuttamiseen, ihanteiden tavoittelun leimaama elämäntapa.

 

NATOsta äänestäminen on myöhäistä

Jokainen varusmiesjohtajana palvellut muistaa sen ihan tavallisiakin käskyjä jatkuvasti kyseenalaistaneen varusmiehen, joka opetti meille, miksi akuutissa kriisitilanteessa hierarkiat ja käskyt toimivat paremmin kuin diskuteeraaminen ja huutoäänestykset. Myös suomalaisten NATO-vastustajat noudattelevat ymmärryksen puutteelle perustuvaa logiikkaa, jonka mukaan vesiliirtoon joutuneessa autossa ehditään vielä äänestää siitä, mistä vakuutus ostetaan ja mihin tienpientareen puuhun halutaan törmätä.

Lupaus

Lupasin lapsena pyhästi, että ikinä en sipulia syö. Ja valkosipulin kanssa en ole edes samassa tilassa. No, syön sipulia ihan mielelläni koska se tuo makua ruokaan ja valkosipuli on hyvä mauste sopivasti annosteltuna. Petinkö siis itselleni antamani lupauksen? Sitä voi pohtia loputtomiin. Itse en pohdi, koska tilanne on muuttunut ja se on muuttunut nimenomaan omassa suhtautumisessani. Olen muuttanut kantaani.

Metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan

Olen taas viimepäivinä seurannut suurta vastakkainasettelua jossa vastakkain asetetaan ns. "rasistit" ja "suvakit". Inhoan näitä nimityksiä, mutta käytetään niitä nyt kun ne ovat keskusteluissa niin vahvasti esillä. Seuraan keskustelua vierestä erittäin surullisena. Itse vähemmistön edustajana Suomessa, Suomalaisena tiedän mitä rasismi on ja mitkä ovat pahimmillaan sen seuraukset. Olen joutunut kohtaamaan rasismia pienestä asti, minua on mm. syljetty ja lyöty lapsena vain sen takia, että olen romani, joten tiedän kyllä hyvin mitä rasismi on.

Niinistö, Mannerheim ja kansainväliset sopimukset

 

Presidentti Sauli Niinistön puhe näyttäisi aiheuttaneen suunnattoman kohun, ettei Suomi hoitaisi kansainvälisiä sitoutumisiaan. Ensiksi toki pitää pohtia, ovatko kaikki sopimukset, joihin olemme sitoutuneet järkeviä ja tätä päivää vastaavia.

Toiseksi, kun kysymyksessä on Suomen etu, onko meidän historiassamme vastaavia tilanteita, joissa solmimamme sopimukset - jos niistä pidetään kynsin hampain kiinni -  ovat lopulta tuhon tielle vieviä?

Vastaisin, että on.

Ääripäiden häntä heiluttaa enemmistön koiraa

Tänä päivänä sekä Twitter että Facebook ovat täynnä yleisenä totuutena esitettyjä ääripäiden subjektiivisia mielipiteitä, jotka saavat hämmennyksen lisäksi taviksen tuntemaan itsensä muita hölmömmäksi ihmiseksi. Ja mikä pahinta, uskomaan todeksi milloin mitäkin soopaa, koska sen voi lukea "mediasta".

"Yllättävän moni turvapaikanhakija on perunut hakemuksensa"

”Maahanmuuttoviraston mukaan yllättävän moni turvapaikanhakija on perunut hakemuksensa.”

Näin kertoi tänään YLE Radio 1 klo 8.oo uutisissa tänään (pe 18.12.2015);

Uutinen litteroituna:

Maahanmuuttovirasto on yllättynyt turvapaikkahakemuksensa peruneiden maahanmuuttajien määrästä.  Lähes puolet tänä vuonna tehdyistä turvapaikkapäätöksistä on rauennut.  Eli turvapaikanhakija on keskeyttänyt prosessin ja lähtenyt takaisin kotimaahansa. 

Somaleilla asenneongelma - vai koulutus ?

MTV3 uutisoi tänään ulkomaalaisten työllistymisestä. Tarkoituksenhakuisesti vääriä mielikuvia luoden.

Tilastokeskuksen sivuilta saa helposti tietoa Suomessa asuvien ihmisten työllistymisestä eri kielen mukaan jaoteltuna. Tässä joitain kieliä.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä